• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Lepiej CCNA czy inf.02 ?

Cloud VPS
0 głosów
730 wizyt
pytanie zadane 21 lutego 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Moziu Początkujący (390 p.)
Hejka mam pytanie odnośnie kursu CCNA,w jakiej formie i przede wszystkim gdzie warto takowy zrobić? Chodzi mi czy wygodniej i wcale nie gorzej z jakościa takiego kursu jest w szkoleniach online czy lepiej stacjonarnie? Drugie pytanie tak jak w tytule,czy lepiej bym się skupił na certyfikacie z CCNA czy może pójść do takiej policealnej i zrobić z technika informatyka jedną kwalifikację jaką jest inf.02? Bo mam dylemat a zależy mi na czasie i co wybrać jako pierwsze które da mi pracę i jest bardziej opłacalne.
komentarz 21 lutego 2022 przez Ehlert Ekspert (215,050 p.)
inf.02 będzie wzięte pod uwagę przy zatrudnieniu w jakiejś instytucji publicznej na niższym szczeblu. Nie marnuj na to czasu.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 21 lutego 2022 przez profesorek96 Szeryf (91,400 p.)
CCNA jest na pewno bardziej rozpoznawalne niż inf.02. Niestety CCNA to egzamin poświadczający wiedzę i kwalifikację nie tyle z sieci jak już konfiguracji, budowy sieci w oparciu o urządzenia CISCO. Może warto było by się rozglądnąć nad niezależnym vendorem takim jak CompTIA. Mają certyfikat network+ oraz security+. Cena jest dość podoba co CCNA.

https://www.comptia.org/certifications/network
komentarz 22 lutego 2022 przez Moziu Początkujący (390 p.)
tylko też ciekawe jak wygląda taka nauka,widze ze to wszystko w jezyku angielskim,a nie ukrywam że troche bardziej komfortowo uczyć mi się z wykładami po polsku
komentarz 22 lutego 2022 przez profesorek96 Szeryf (91,400 p.)
Z tego co się orientuje to CCNA jak i CompTIA zdaje się właśnie w języku angielskim. Więc dobrze też się uczyć właśnie w tym języku.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 567 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2024 w Egzaminy zawodowe przez mateusz2122 Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 313 wizyt
pytanie zadane 20 listopada 2022 w Egzaminy zawodowe przez danielch Użytkownik (660 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 575 wizyt
pytanie zadane 17 czerwca 2022 w Egzaminy zawodowe przez niezalogowany

93,459 zapytań

142,454 odpowiedzi

322,724 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...