• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pizzeria Don Pedro - Vue js

0 głosów
1,014 wizyt
pytanie zadane 14 lutego 2022 w Nasze projekty przez Mundek Początkujący (330 p.)
Witam,

Zapraszam do oceny i komentowania strony fikcyjnej pizzerii https://don-pedro-2.web.app/pizze .

Jestem w trakcie nauki Vue js . Będę wdzięczny za każdy feedback.

Tailwind -> grafika i  responsywność,

Vuex -> zarządzanie stanem globalnym,

Vue router -> routing,

Hosting - > Firebase.

Strona nie jest skończona. Już widzę, że mam za duże czcionki itd.

Pozdrawiam,
1
komentarz 15 lutego 2022 przez CubeStorm Pasjonat (15,020 p.)
Na telefonie nie mogę scrollować. Po co wrzucać stronę skoro sam mówisz, że jej nie skończyłeś? Nie rozumiem.
1
komentarz 15 lutego 2022 przez Mundek Początkujący (330 p.)
Np po to żeby się dowiedzieć, że na niektórych telefonach nie działa scoll. Na moim Huawei P20 działa wporządku.
1
komentarz 15 lutego 2022 przez CubeStorm Pasjonat (15,020 p.)

@Mundek, to nie jest wina poszczególnych telefonów, a tego jak napisałeś kod. Scrollowanie listy produktów działa, ale nie da się przescrollować całej strony. Mówię o tym efekcie gdzie nie widzę całego elementu "moje zamówienia" na wersji mobilnej. Na wersji desktopowej nie widzę w ogóle szarego elementu z wartością zamówienia. Przecież to powinieneś poprawić od razu. Widać to na pierwszy rzut oka...

komentarz 15 lutego 2022 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
edycja 15 lutego 2022 przez reaktywny
Nie jest tak źle :) Ale poprawiłbym parę rzeczy: nie podoba mi się ten widget z koszykiem zakupowym - jest za duży, powinien rosnąć wraz z liczą zamówień. Scroll bar jest nie potrzebny. Nie podobają mi się rozmiary elementów na stronie, trochę źle dobrane względem siebie. Popracowałbym nad typografią tekstów.

Jeszcze narożniki zdjęć i tła mają nierówne promienie - chyba, że to efekt zamierzony ;)

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 120 wizyt
pytanie zadane 4 grudnia 2025 w HTML i CSS przez Edd Obywatel (1,430 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 368 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2025 w HTML i CSS przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 512 wizyt
pytanie zadane 23 kwietnia 2021 w HTML i CSS przez Bakkit Dyskutant (7,600 p.)

93,731 zapytań

142,668 odpowiedzi

323,286 komentarzy

63,290 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...