• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z karta sieciowa

Cloud VPS
0 głosów
193 wizyt
pytanie zadane 1 lutego 2022 w Sprzęt komputerowy przez FROSTtoTOST Nowicjusz (160 p.)
edycja 1 lutego 2022 przez FROSTtoTOST
Witam, otóż mam ostatni czasy problem z karą sieciową a sytuacja wygląda tak
Od kilku dni zacząłem miewać problemy z pingiem w grach/programach, wcześniej takiego problemu nie miałem a wiem że to wina karty tylko dlatego że po aktualizacji sterowników zaczął się ten problem, próbowałem już wszystkiego instalowania starszych sterowników, resetowania karty, reinstalowania, resetowania routera i nic, więc proszę o pomoc (Moja karta to Realtek 8822CE wlan 802. 11ac PCI-E NIC)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 3 lutego 2022 przez pixeloza Początkujący (280 p.)
Skoro zostały z powrotem zainstalowane sterowniki, na których wszystko działało "jak należy", to raczej nie jest wina samej karty czy sterownika. Przede wszystkim żeby ją wykluczyć najlepiej i najłatwiej byłoby podpiąć np. pod port USB kartę zewnętrzną i sprawdzić czy rzeczywiście problem tkwi w samym urządzeniu. Jeśli okaże się, że na innej karcie problem dalej się pojawia, to szukamy winy od strony softu (lub innego urządzenia - router, switch etc.)

Można też łatwo porównać sobie wyniki prędkości i pinga np. na speetest z urządzeń podłączonych do tej samej sieci (np. laptop i smartfon).
komentarz 7 lutego 2022 przez FROSTtoTOST Nowicjusz (160 p.)
Oto chodzi że na speedteście wszytko jest git ale jak patrze na test stabilności to mam częste skoki pingu na z routurem też wszystko dobrze a karty zewnętrznej nie mam a z pieniędzmi narazie krucho ale gdy tylko bedę miał jakieś pieniądze to sprawdzę

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 602 wizyt
pytanie zadane 2 lutego 2017 w Sprzęt komputerowy przez TBacker87 Obywatel (1,140 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 632 wizyt
pytanie zadane 18 maja 2021 w Sprzęt komputerowy przez ChomiQq Nowicjusz (140 p.)

93,468 zapytań

142,404 odpowiedzi

322,706 komentarzy

62,849 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...