No więc tak:
Powstał nawet ładny panel logowania, który łączy się z bazą danych, zrobiłem strukturę katalogów, podpiąłem CDNa oraz kupiłem domenę. Jeśli ktoś jest zainteresowany postępem prac - zapraszam na githuba - rano wstawię stworzony do tej pory kod. Jeśli natomiast chcesz się przyłączyć i wspôlnie tworzyć ten projekt (charytatywnie ;) to napisz na maila contact@nojszewski.net. A oto skrócony opis całego projektu (dłuższy będzie na stronie projektu, ale ona będzie dopiero jak sam system będzie w końcowej fazie tworzenia):
Jestem uczeniem jednej z SP w Węgrowie (małe miasto niedaleko Warszawy). Jest tu wykorzystywany e-dziennik VULCAN UONET+, który nie jest już najnowszy i momentami przypomina windowsa XP (wygląd i wydajność). Dodatkowo szkoła płaci za niego ponad 2000 PLN / rok szkolny więc trochę dużo jak za 10 miesięcy. Postanowiłem, że to zmienię i stworzę nowy, dużo bardziej wydajny i ładniejszy e-dziennik nie tylko dla mojej szkoły lecz dla każdej która go potrzebuje.
Sam nie dam sobie jednak ze wszystkim rady więc jeżeli:
-umiesz w htmla, cssa, php, mysqla i (opcjonalnie js),
-chcesz za darmo pomagać innym (potem Ci się to zwróci + satysfakcja ze wspólnej nauki nowych rzeczy) to zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam,
Wojciech Nojszewski
www.nojszewski.net