Bardzo dobre materiały można znaleźć na web.dev – są w gruncie rzeczy poświęcone głównie PWA i możliwościom, jakie daje ta technologia (chociaż w wielu przypadkach jedynie w Chromium). MDN też ma rozbudowany poradnik.
@Comandeer, pytanie trochę z innej beczki, Udało mi się stworzyć prostą stronę PWA, czy komunikat PUSH poniżej można wyłączyć? chodzi mi o wyłączenie tylko tego komunikatu od chrome.
Dodatkowo dopytam, mogę w PWA tworzyć pliki PHP i na nich "operować"? czy w PWA mogę łączyć się z serwerem tylko poprzez js/jquery? Jako naukę obrałem sobie cel stworzenia prostej gierki z możliwością rejestracji.
Udało mi się stworzyć prostą stronę PWA, czy komunikat PUSH poniżej można wyłączyć? chodzi mi o wyłączenie tylko tego komunikatu od chrome.
Nie wiem. Ale jeśli to występuje też w innych PWA, to prawdopodobnie jest to element UI przeglądarki, nie do ruszenia.
Dodatkowo dopytam, mogę w PWA tworzyć pliki PHP i na nich "operować"? czy w PWA mogę łączyć się z serwerem tylko poprzez js/jquery?
PWA jest absolutnie transparentne dla technologii backendowej, bo działa po stronie frontu. W czym sobie stworzysz backend, to jest nieistotne. Ale tak, zwykle z poziomu PWA łączy się z serwerem przy pomocy Ajaksa.
93,631 zapytań
142,553 odpowiedzi
323,056 komentarzy
63,139 pasjonatów
Top 15 użytkowników
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj