Hej
Do Arduino Uno podlączyłam wyświetlacz oled z waveshare'a(1.3inch OLED (B)), czujnik DHT11 i moduł z simem800L. Problem polega na tym, że żeby zapewnić simowi odpowiednie napięcie (4V) musiałam użyć przetwornicy. Od spodu arduino, tam gdzie podłącza się zasilanie(z zasilacza 12V), przylutowałam dwa kable, które pociągnęłam do przetwornicy, ustawiłam na 4V i podłączyłam do modułu gsm. Działa. Z tym że teraz przestał działać wyświetlacz, który, gdy zasilałam podłączając arduino do laptopa, działał normalnie. Sprawdziłam wyjścia 5V z arduino i jest tam bardzo niskie napięcie (około 2V). Próbowałam więc pobrać te 4V z przetwornicy, ale wyświetlacz dalej nie działa (DHT11 chyba działa). W dokumentacji pisze że wyświetlacz jest na 3.3V ew. na 5V. Czy to możliwe że napięcie musi być dokładnie 3.3V lub 5V? Jak sprawdzałam, to te wyjścia arduino strasznie skakały, więc to nie było stabilne 5 lub 3.3V.
Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam, jeśli coś jest niejasne ;P Problem jest dla mnie nieco skomplikowany.