Witam, posiadam laptop lenovo g50-80, kupiłam nowy dysk SSD, na którym został zainstalowany system Win 10 i wszystko śmiga. Problem pojawił się gdy w kieszonkę włożyłam stary dysk z tego laptopa HDD. Mianowicie po włożeniu go i odpaleniu laptopa ten bardzo długo się ładował a następnie widoczny był znaczek Windows 10 na czarnym ekranie. Czekalam godzinie aby się upewnić i ciągle było jak napisałam wcześniej. (owy dysk HDD został wczesniej sformatowany, był na nim system jak i pliki). Po odłączeniu go laptop zaczął normalnie działać. Dysk HDD podłączony był do kieszonki /adaptera zamiast wejścia DVD. Wchodząc do BIOSU oba dyski były widoczne, gyd zobaczyłam, że dysk HDD jest nad SSD z systemem przeniosłam SSD nad niego i wciąż nic. Dysk HDD wcześniej gdy miał w sobie system funkcjnowal normalnie i ssd gdy był w kieszonce od DVD również był widonczy(jeszcze nie miał w sobie systemu). Sprawdzałam jeszcze ten dysk HDD wsadzając go do kieszonki zewnętrznej pod kabel USB i wyświetlał się, było można przenosić pliki i tp.