• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zakup Laptooa

Cloud VPS
0 głosów
277 wizyt
pytanie zadane 3 stycznia 2022 w Sprzęt komputerowy przez SmutnyCzłowiek Nowicjusz (120 p.)
Siemka od dłuższego czasu zastanawiam się nad wzięciem laptopa na raty żeby pograć ze znajomymi w gierki między innymi w (Minecrafta (pewnie i tak tylko w to będę grał)) nie zależy mi na jakimś mega dobrym a Nie mam środków żeby sobie go od tak kupić  i tu pojawia się problem bo wgl nie wiem jaki może wystarczyć czy jesteście w stanie mi doradzić bo ja kompletnie się na tym nie znam najlepiej do kwoty 2000 - 2700

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 4 stycznia 2022 przez J0ker Pasjonat (15,420 p.)
Do minecrafta nie trzeba jakiegoś zbyt wymagającego sprzętu - pamiętam, że działał on na mojej Toshibie która miał zintegrowaną kartę graficzną z 2009 roku. Jeśli zależy Ci tylko na Minecrafcie, to nie musisz kupować laptopa na raty za 2000-2700 pln, możesz kupić używany/poleasingowy za kilkaset złotych.
1
komentarz 4 stycznia 2022 przez tkz Nałogowiec (42,060 p.)
Plus Microsoftowy Minecraft jest lepiej zoptymalizowany od wersji Javowej.
komentarz 4 stycznia 2022 przez Wiciorny Ekspert (281,530 p.)
nie hejtuj tej Javy kobita ma problem z pamięcią :D i to się nie zmieni
+1 głos
odpowiedź 4 stycznia 2022 przez ptomeccc Użytkownik (800 p.)
Myślę, że najlepiej będzie kupić jakiegoś poleasingowego Della, kupisz takiego w dobrej cenie, a do grania w minecrafta ci na spokojnie starczy. Najlepiej jakiś z i5, lub i7 jeżeli chcesz na niego więcej przeznaczyć, 8GB ram i dysk ssd.
+1 głos
odpowiedź 4 stycznia 2022 przez k222 Nałogowiec (30,150 p.)
W zasadzie z jednej strony minecraft wymagający nie jest, z drugiej około 2500 to już ok przedział jak na laptopa a z trzeciej laptopy w wąskich przedziałach cenowych są do siebie dosyć podobne. Jak dla mnie wejdź na jakiś sklep typu x-kom, morele, media expert, etv euro agd, ... - a najlepiej wszystkie, ustaw cenę na jakiś zakres (najlepiej węższy niż podałeś - tak 2400 - 2700 powinno być ok), pomyśl nad czym Ci jeszcze zależy a na czym nie - lepszy ekran, podświetlana klawiatura, metalowa obudowa, większa bateria ... i ustaw to w filtrach, ustaw tak 16gb ramu i dysk w zależności od potrzeb - między 500 a 1500GB, zależy ile masz plików, posortuj po popularności i wybierz ten który Ci się podoba z jakiegoś powodu. Warto sprawdzić opinie oczywiście, przeczytać jakiś podstawowy poradnik o zakupie laptopa i może poczekać, bo promocje się często zdarzają, ale generalnie gra w minerafta to za mało żeby doradzać konkretne modele, bo wszystkie to pociągną, a poza tym zakup laptopa jest stosunkowo prosty, bo jest sporo podobnych modeli (no chyba że się wchodzi na allegro czy olx - jak nie wiesz nic o laptopach radzę omijać, bo można kupić starego gruza za cenę fajnego, nowego) wystarczy wybrać najlepiej dopasowany pod siebie. Jedyna uwaga to kupuj online a nie w sklepie, bo wtedy masz 14 dni na oddanie jakby się jednak nie spdobał.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 297 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2020 w Sprzęt komputerowy przez kenjiro244 Dyskutant (8,600 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 357 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 201 wizyt
pytanie zadane 19 maja 2020 w Sprzęt komputerowy przez Magdalena Wiktorowsk Nowicjusz (120 p.)

93,467 zapytań

142,460 odpowiedzi

322,735 komentarzy

62,848 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...