• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed React Native - Użycie lokalnego api zwraca błąd

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
+1 głos
806 wizyt
pytanie zadane 31 grudnia 2021 w JavaScript przez Bakkit Dyskutant (7,600 p.)
zamknięte 1 stycznia 2022 przez Bakkit
Cześć.

Napisałem sobie bazę danych wraz z api w Laravelu i trzymam je na localhoście.

Napisałem również aplikację mobilną w React Native przy użyciu expo. Expo pozwala na uruchamianie aplikacji w przeglądarce, emulatorach oraz na swoim telefonie przy użyciu ich aplikacji (expo go).

Gdy odpalę swoją aplikację mobilną na przeglądarce - axios zwraca mi ładnie całe moje api.

Gdy odpalę swoją aplikację mobilną na swoim telefonie (przy pomocy aplikacji expo go) - axios zwraca Network Error.

Łączę się poprzez link z Ipv4 (ipconfig). Domyślam się, że coś może nie grać z portami, ale nie mam pojęcia jak to połączyć, abym mógł się łączyć z api z mojego telefonu.
komentarz zamknięcia: https://forum.pasja-informatyki.pl/557994/react-native-uzycie-lokalnego-api-zwraca-blad?show=557997#a557997
komentarz 31 grudnia 2021 przez Oscar Nałogowiec (29,360 p.)
Takie głupie pytanie - telefon masz podłączony do swojego domowego WiFi, czy jedziesz po sieci przez LTE, 5G lub inne takie?
komentarz 1 stycznia 2022 przez Bakkit Dyskutant (7,600 p.)
Domowe wifi

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 1 stycznia 2022 przez Jakub 0 Pasjonat (23,120 p.)
wybrane 1 stycznia 2022 przez Bakkit

Najlepsza

API jest serwowane z adresu 127.0.0.1 czy 0.0.0.0? Powinno być z tego drugiego jak chcesz go użyć zarówno poprzez localhost jak i na innym urządzeniu w lokalnej sieci za pośrednictwem adresu Twojego hosta.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 226 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 817 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 151 wizyt
pytanie zadane 1 kwietnia 2023 w JavaScript przez DzikieHarce Użytkownik (690 p.)

93,434 zapytań

142,429 odpowiedzi

322,662 komentarzy

62,798 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...