• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaka książka do nauki C# ?

Cloud VPS
+1 głos
1,315 wizyt
pytanie zadane 30 sierpnia 2015 w C# przez szymek6786 Początkujący (260 p.)
edycja 30 sierpnia 2015 przez szymek6786
Po nauce podstaw C++ postanowiłem przejść na C#. Może mi ktoś polecić jakieś sprawdzone materiały do nauki ? Póki co przerabiam kurs na YT w języku angielskim, nie wszystko jestem w stanie zrozumieć co gościu mówi ale widze analogie do C++. (ten: https://www.youtube.com/watch?v=pSiIHe2uZ2w)

Spotkałem się z opiniami że najlepiej książki w angielskiej wersji czytać. Co o tym myślicie? Obawiam się że mój angielski jeszcze nie jest na takim poziomie żebym był w stanie wszystko zrozumieć z takiej książki ale jak nie ma nic ciekawego po polsku to trudno, mogę spróbować po angielsku (najwyżej będę czytał z translatorem).

6 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 30 sierpnia 2015 przez Michał Gibas Pasjonat (19,630 p.)
Polecam książkę: "C#. Rusz głową!". Bardzo fajna książka jeśli chcesz nauczyć się szybko ! : )

Pozdrawiam!
komentarz 12 listopada 2020 przez tomek2323 Bywalec (2,050 p.)

Najgorsza książka jaką miałem w rękach o c# a było ich wiele ;) Za droga , za dużo treści do ilości wiedzy , na początek kup coś taniego i konkretnego C#. Praktyczny kurs. Wydanie III Marcin Lis  potem kup sobie konkret co chcesz robić w c# Asp net core ,wpf itp 

0 głosów
odpowiedź 30 sierpnia 2015 przez in4mat Bywalec (2,600 p.)
Osobiście polecam "Wstęp do programowanie w języku C#" Adama Boducha. Bardzo fajnie się czyta tę książkę :)
0 głosów
odpowiedź 11 listopada 2020 przez Kuba_z_lasu Nowicjusz (140 p.)

A co powiecie na najnowszą książkę o C# na jaką się natknąłęm:

C# 8.0. Programowanie. Tworzenie aplikacji Windows, internetowych oraz biurowych, autor: Ian Griffiths

oto link: https://helion.pl/ksiazki/c-8-0-programowanie-tworzenie-aplikacji-windows-internetowych-oraz-biurowych-ian-griffiths,ch8pro.htm#format/d

czy ktoś ją przepracował? albo może coś o niej powiedzieć?

Pozdrawiam. KzL

0 głosów
odpowiedź 12 listopada 2020 przez VBService Ekspert (256,600 p.)

Wszyscy polecają książki,a Ja dla odmiany polecam dobrego darmowego e-booka. 

C# Notes for Professionals book

0 głosów
odpowiedź 12 listopada 2020 przez Siemił Mądrala (7,380 p.)
'Język C# 6.0 i platforma .NET 4.6'
0 głosów
odpowiedź 12 listopada 2020 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)

Najlepsza opcja według mnie na początek to kupno leksykonu kieszonkowego od Helionu. Co jakiś czas wychodzą nowe wersje. C# 8.0. Leksykon kieszonkowy. Książka, ebook.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 519 wizyt
0 głosów
6 odpowiedzi 1,378 wizyt
pytanie zadane 7 sierpnia 2020 w Matematyka, fizyka, logika przez tonn204 Mądrala (7,470 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 506 wizyt

93,483 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,763 komentarzy

62,895 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...