• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zdalne przesyłanie obrazu z komputera na laptopa lub tablet w innej sieci

0 głosów
250 wizyt
pytanie zadane 20 grudnia 2021 w Systemy operacyjne, programy przez KamQiX Dyskutant (9,090 p.)
edycja 20 grudnia 2021 przez KamQiX

Cześć!

Kojarzycie na pewno takie usługi jak GeForce Now czy Google Stadia, które służą do grania w gry. Gra działa sobie gdzieś na serwerze, a do użytkownika przesyłany jest tylko obraz.

Wiecie może na jakiej zasadzie to działa i czy da się w podobny sposób przesyłać obraz z komputera stacjonarnego na laptopa/tablet, który będzie działał w innej sieci w innym mieście? Wiem, że jest coś takiego jak pulpit zdalny czy TeamViewer jednak tutaj opóźnienia i komfort pracy są na dość niskim poziomie. Przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie. Chciałbym żeby opóźnienia były minimalne.

Edycja: dodam jeszcze, że nie chodzi o chwilowe połączenie, żeby tylko coś zrobić. Chodzi o to żeby w ten sposób pracować. Na przykład zabierać ze sobą na studia dość słaby tablet, ale korzystać z mocy obliczeniowej komputera stacjonarnego, który będzie działał w domu.

Pozdrawiam

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 21 grudnia 2021 przez Igor Użytkownik (740 p.)

Jeżeli posiadasz publiczne IP to możesz korzystać z wspomnianego pulpitu zdalnego. Inne rozwiązania, które są mi znane i niewspomniane przez Ciebie, to Parsec.

komentarz 21 grudnia 2021 przez KamQiX Dyskutant (9,090 p.)
O coś takiego mi właśnie chodziło. Z pewnością wypróbuję jak to działa. Dzięki :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 371 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 319 wizyt
pytanie zadane 20 lipca 2020 w Bezpieczeństwo, hacking przez oskar99 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 152 wizyt
pytanie zadane 1 listopada 2019 w Sprzęt komputerowy przez dawos Użytkownik (630 p.)

93,426 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,647 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...