• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Błąd mapy źródła jQuery

Object Storage Arubacloud
0 głosów
428 wizyt
pytanie zadane 19 grudnia 2021 w JavaScript przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)

Mam taki błąd:
 

Błąd mapy źródła: Error: request failed with status 404
URL zasobu: http://www.-.pl/assets/js/jquery.js
URL mapy źródła: jquery.min.map

Mam animacje która mi przewija partnerów w krokach. I nie działa. Na localhost działa, a w internecie nie działa?
Co z tym zrobić. Nie pokazują się zdjęcia które powinno wybrać z bazy danych.

    <script src="{{ asset('assets/js/par.js')}}"></script>
 

console.log('skrypt dla partnerów działa!')
$(document).ready(function(){
    $('.customer-logos').slick({
        slidesToShow: 6,
        slidesToScroll: 1,
        autoplay: true,
        autoplaySpeed: 1500,
        arrows: false,
        dots: false,
        pauseOnHover: false,
        responsive: [{
            breakpoint: 768,
            settings: {
                slidesToShow: 4
            }
        }, {
            breakpoint: 520,
            settings: {
                slidesToShow: 3
            }
        }]
    });
});

 

komentarz 19 grudnia 2021 przez Wiciorny Ekspert (270,110 p.)
może zacząć od znalezienia błędu w google, bo tego jest masa z rozwiązaniami
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Tools/Debugger/Source_map_errors
komentarz 19 grudnia 2021 przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)
Bardzo dobrze, tylko że to pierwsza rzecz którą zrobiłem. Skrypt mam załadowany na końcu layoutu, bo zaciąga klasę która się pojawia dopiero w trakcie strony.
I teraz szok. Gdy wpiszę nazwę strony bez www na początku to działa, gdy wpiszę nazwę strony z www. ... .pl to nie działa i pojawia się gdzieś z boku.
komentarz 19 grudnia 2021 przez Wiciorny Ekspert (270,110 p.)
no znaczy, że coś wpływa na ścieżkę do źródła w tym wypadku jest to adres i albo domyślnie jest duplikowany, albo błędnie jest mapowany cały root source

czasami tak jest jak domyślne konfiguracje usuwaja np protokół jeśli nie jest https ,porty, pozostawiajac np sam host z sciezka czy doklejonymi zapytaniami.
komentarz 19 grudnia 2021 przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)
Na Chromie działa, na Edgu też, na Mozilli tak jak napisałem. W ogóle to edge usuwa początek www. I zostaje tak jak na działającym firefoxie
komentarz 19 grudnia 2021 przez Wiciorny Ekspert (270,110 p.)
sprawdź czy masz włączone devtools w firefox i obsługe https://gist.github.com/jakebellacera/336c4982194bcb02ef8a
komentarz 20 grudnia 2021 przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)

Tu gdzie partnerzy powinno wyświetlać slider animowany z przewijanym zdjęciem loga, a tam gdzie zapraszamy do sklepu przewijany background-attachment ze zdjęciem sklepu na 100vh; Co z tym zrobić? Na pierwszym zdjęciu z góry poprawnie działająca, na drugim mozilla developer edition, jedynie ostrzeżenia, brak błędów.

komentarz 20 grudnia 2021 przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)
Czy myślicie ze cerfyfikat SSL dla tej strony rozwiążę ten problem. Na telefonie również nie działa?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 156 wizyt
pytanie zadane 14 kwietnia 2016 w JavaScript przez Giovacho Użytkownik (960 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 251 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 162 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca 2018 w JavaScript przez SajK Początkujący (390 p.)

92,572 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,644 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...