• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Matura z matematyki

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
517 wizyt
pytanie zadane 30 listopada 2021 w Matematyka, fizyka, logika przez WojtaZio23 Użytkownik (660 p.)
Otrzymałem z matury próbnej 50% z podstawy i 30 % z rozszerzenia. Czy jest jeszcze szansa żeby wyuczyć się i wyćwiczyć zadania na tyle żeby otrzymać 100/90% z podstawy i chociaż ze 40% z rozszerzenia? Zostało mi pół roku do matury.
komentarz 30 listopada 2021 przez Whiskey_Taster Pasjonat (15,610 p.)
Odpowiedź brzmi: tego nie wie nikt. Ani nie znam Twoich umiejętności, ani nie wiem, na ile możesz się przyłożyć do nauki. Jedyne co mogę powiedzieć, to: szansa zawsze jest. Jeśli przez najbliższe pół roku będziesz sumiennie pracować, przerobisz sobie wszystkie działy, a także będziesz siedział nad zadaniami sporą ilość czasu, to jest wysoce prawdopodobne, że uda Ci się zrealizować pułapy, których oczekujesz ;)

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 30 listopada 2021 przez Wiciorny Ekspert (277,460 p.)
Nie pytać innych czy jest szansa "bo ktoś złośliwy powie, że nie ma", nikt Ciebie nie zna-> wszystko jest możliwe, nawet na tyle że w kilka miesięcy rozszerzenie zdasz na +70 %, tylko musisz zamiast tracić czas na pisanie bzdur i pytanie innych- działac.
Uczyć się, może jakieś korepetycje? Znaleźć jakieś dodatkowe lekcje etc.  Jeśli odpowiednio przysiądziesz spokojnie :) ! Pół roku to kupa czasu, ja miałem zagrożenia z matmy, bo nie była moim celem- ale zmieniłem podejście na 3 miesiące przed i postawiłem z chemi na matme przez co rozszerzenie zdałem na 86 %. Kluczem jest rozwiązywanie zadań i praca + obycie z materiałem
0 głosów
odpowiedź 1 grudnia 2021 przez J0ker Pasjonat (15,400 p.)
Oczywiście że jest szansa, zwłaszcza na podbicie do 40$% rozszerzenia. Pracuj mądrze.
komentarz 1 grudnia 2021 przez tkz Nałogowiec (42,020 p.)
Ale poco? 40% z rozszerzonej to mniej niż 60% z podstawy, a OP celuje w setkę.
komentarz 2 grudnia 2021 przez J0ker Pasjonat (15,400 p.)
Ale w rekrutacji na studia rozszerzona jest liczona mocniej niż podstawa, np. na moim wydziale 100% z podstawy to było jak 60% z rozszerzenia. Jeśli ziomek zamierza się poprawić żeby iść na studia, to właśnie ciśnięcie rozszerzenia jest ważniejsze niż idealizowanie podstawy. A jeśli nie zamierza tylko chce "dla ładniejszego dyplomu" mieć lepsze wyniki, to niech robi co chce, ucząc się do rozszerzenia i tak uczysz się też do podstawy ale nie na odwrót.

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 977 wizyt
+1 głos
5 odpowiedzi 2,356 wizyt
+1 głos
5 odpowiedzi 4,193 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez czujek22 Dyskutant (7,670 p.)

92,973 zapytań

141,938 odpowiedzi

321,177 komentarzy

62,301 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...