• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Hasło do wifi, bez resetu

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
624 wizyt
pytanie zadane 28 listopada 2021 w Sieci komputerowe, internet przez kordix Gaduła (3,910 p.)
Cześć potrzebuje uzyskać hasło do wifi. Uwaga, mogę podłączyć się kablem RJ ale nie wchodzi standardowe login i hasło panelu admina. Nie mogę też resetować ustawień do fabrycznych. Jest jeszcze jakiś sposób?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 28 listopada 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (89,570 p.)
Brute force na panelu logowania lub socjotechnika na kimś, kto zna hasło.
1
komentarz 28 listopada 2021 przez Wiciorny Ekspert (280,450 p.)
jak hasło jest dobrze stworzone, to BF :D nie wiem czy mu życia starczy
0 głosów
odpowiedź 28 listopada 2021 przez Wiciorny Ekspert (280,450 p.)

Pytanie tylko, czy np nie znasz hasła-> ale jesteś połączony z siecią i masz do niej dostęp, bo np. zapomniałeś etc.
https://www.geeksforgeeks.org/how-to-find-the-wi-fi-password-using-cmd-in-windows/
spróbuj wtedy sprawdzić hasło z poziomu CMD.

ale nie wchodzi standardowe login i hasło panelu admina. 

resetować ustawień do fabrycznych.

Dlaczego reset ustawień nie wchodzi w grę, zostaje kontakt z ISP i administracją sieci, jeśli to twoja sieć a nie "bytujesz na kimś"  

komentarz 28 listopada 2021 przez kordix Gaduła (3,910 p.)
Internet jest od Vectry i widać że wszystko jest ustawione od dostawcy , boję się że po resecie w ogóle wywali. Internet tylko jest po kablu , komputer nigdy nie łączył się przez wifi było tylko używane na komórce. No właśnie pozostaje BOK , myślałem że obejdzie się bez tego, aczkolwiek nie mam numeru abonenta , mam nadzieję że przejdzie. Ew. pozostałyby hakerskie rozwiązania w stylu Kali Linux.

Chyba że niepotrzebnie się boje z tym resetem.

Aczkolwiek np. jak łączyłem się przez ADSL trzeba było wpisywać hasła z umowy , tu internet jest z kablówki , możecie ocenić czy jest takie ryzyko?
komentarz 28 listopada 2021 przez Dev Ox29A Dyskutant (8,400 p.)
Zaloguj się na stronie vectry do panelu klienta, wybierz urządzenie i tam zmień hasło - to jedyny sposób.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 740 wizyt
pytanie zadane 22 marca 2018 w Systemy operacyjne, programy przez niezalogowany
+1 głos
1 odpowiedź 125 wizyt
pytanie zadane 24 kwietnia 2021 w Sieci komputerowe, internet przez nielot Obywatel (1,270 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 7,771 wizyt

93,324 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,390 komentarzy

62,653 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...