Cześć, dodałem już kilka pytań odnośnie pracy licencjackiej i uzyskałem pomocne odpowiedzi naprowadzające na rozwiązanie. Wracam z kolejnym, ostatnim w tej kwestii. W skrócie tworzę platformę do gry w warcaby online w ramach pracy licencjackiej. Do tej pory plan był taki ze całość tworzę z wykorzystaniem technologii Blazor i napisania zarówno backendu jak i frontendu w języku c#. Jednak wpadło mi do głowy jeszcze inne, kolejne rozwiązanie. Mianowicie pomyślałem żeby zorganizować swoją pracę w ten sposób, żeby napisać backend w formie REST API i frontend (obejmujący właśnie grę warcaby) w Angular, ewentualnie Vue/React. Widzę to w ten sposób, że REST API zwróciłoby endpoint inicjujący grę np. Nick gracza 1i nick gracza 2. W Angular(przykladowo) przeprowadzana jest cała rozgrywka i finalnie wytypowany zostanie wygrany gracz. I co dalej? Czy istnieje możliwość zwrócenia informacji o wygranym spowrotem do backendu i tam odebranie tego i wykonanie reszty funkcji tj. przeliczenie nowego stanu punktów itp, czy powinno to jednak wyglądać w inny sposób czyli np. nie ma powrotu do backendu i cała reszta odbywa sie już w Angular i stamtąd aktualizujemy rekordy w bazie danych dot. przeprowadzonego pojedynku?
Potrzebuje naprowadzenia właśnie w kierunku dotyczącego głównie frontendu, bo nigdy nie miałem z tym jakoś szczególnie do czynienia ani też nigdy się w to jakoś specjalnie nie zagłębiałem. Będę wdzięczny za każde info, pozdrawiam.
Edit.
Chciałbym jeszcze przy okazji zapytać odnośnie stworzenia tej gry jako gra online, czy ciężko jest to rozwiązać czy wystarczy załączenie jakiejś biblioteki? (Mowa o technologii sposrod w/w technologii frontend)