• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[Excel] Jak zmienić kolor tła wszystkich komórek (z wykluczeniem fragmentu)

0 głosów
6,094 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2015 w Offtop przez Sebastian Fojcik Nałogowiec (43,040 p.)

Mam już zrobioną tabelkę w Excelu i teraz chcę wszystko dookoła niej, aby miało kolor wypełnienia biały (aby nie było tych szarych linii). Rzecz w tym, że jeśli będę przewijał arkusz, to wypełnienie ma się nigdy nie skończyć. Już jest za późno na Ctrl + A, a tymczasowe wycięcie mojej tabelki i wklejenie po zmianie tła jest niemożliwe ze względu na występujące w niej scalenia i inne formatowania.

Chcę osiągnąć coś takiego:

Any ideas?

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 31 sierpnia 2015 przez Czort Nałogowiec (32,500 p.)
wybrane 24 marca 2016 przez Sebastian Fojcik

Najlepsza
Klikasz komórkę H1, następnie Ctrl+Shift+strzałka w prawo+strzałka w dół.

Z tym co jest pod tabelą analogicznie.
0 głosów
odpowiedź 30 sierpnia 2015 przez Benek Szeryf (93,910 p.)
Zaznaczasz wszystkie komórki za pomocą Ctrl+A, klikasz w kubełek z farbą wypełniając cały arkusz białym kolorem. Niestety tło Twojej tabeli też zostanie wypełnione na biało i zniknie siatka, ale będziesz mógł nadal zaznaczać komórki. W ten sposób na nowo pokolorujesz swoją tabelę. Przetestowałem to u siebie i działa.
0 głosów
odpowiedź 30 sierpnia 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
Zaznacz wszystko z Ctrl+A a potem trzymając control zaznacz swoją tabelę. W ten sposób ją wykluczysz z zaznaczenia.
komentarz 31 sierpnia 2015 przez Sebastian Fojcik Nałogowiec (43,040 p.)
Od Office 2013 taka operacja spowoduje mozniejsze zaznaczenie pola. Nie da się odznaczyć fragmentu
komentarz 31 sierpnia 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
Brawa dla Microsoftu!

Podobne pytania

0 głosów
6 odpowiedzi 1,628 wizyt
pytanie zadane 4 grudnia 2015 w HTML i CSS przez damianlxlx5 Obywatel (1,880 p.)
+3 głosów
2 odpowiedzi 23,660 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia 2015 w C i C++ przez niezalogowany
0 głosów
0 odpowiedzi 256 wizyt
pytanie zadane 16 listopada 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Rappa2 Obywatel (1,540 p.)

93,740 zapytań

142,675 odpowiedzi

323,294 komentarzy

63,319 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...