• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie działa display: flex :(

Object Storage Arubacloud
+1 głos
444 wizyt
pytanie zadane 11 listopada 2021 w HTML i CSS przez Kufel Nowicjusz (210 p.)
edycja 11 listopada 2021 przez Kufel
<div class="gallery">
            <div class="container flex">
                <div class="card">
                    <h3>Mikroorganizmy przewodu pokarmowego</h3>
                    <p>Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. 
                    Doloribus perferendis velit magni facere, amet dicta animi veniam? Nostrum, 
                    suscipit laborum.</p>
                </div>
                <div class="card">
                    <h3>Mikroorganizmy przewodu pokarmowego</h3>
                    <p>Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. 
                        Doloribus perferendis velit magni facere, amet dicta animi veniam? Nostrum, 
                        suscipit laborum.</p>
                </div>
                <div class="card">
                    <h3>Mikroorganizmy przewodu pokarmowego</h3>
                    <p>Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. 
                        Doloribus perferendis velit magni facere, amet dicta animi veniam? Nostrum, 
                        suscipit laborum.</p>
                </div>

                <div class="card">
                    <h3>Mikroorganizmy przewodu pokarmowego</h3>
                    <p>Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. 
                        Doloribus perferendis velit magni facere, amet dicta animi veniam? Nostrum, 
                        suscipit laborum.</p>
                </div>
                <div class="card">
                    <h3>Mikroorganizmy przewodu pokarmowego</h3>
                    <p>Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. 
                        Doloribus perferendis velit magni facere, amet dicta animi veniam? Nostrum, 
                        suscipit laborum.</p>
                </div>
                <div class="card">
                    <h3>Mikroorganizmy przewodu pokarmowego</h3>
                    <p>Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. 
                        Doloribus perferendis velit magni facere, amet dicta animi veniam? Nostrum, 
                        suscipit laborum.</p>
                </div>
            </div> 
        </div>
.gallery{

    width: 100vw;
    height: auto;

    padding: 100px 100px;

    display: flex;

    position: relative;

    background-color: #012F4A;
}

.container .flex{

    width: 100vw;
    height: auto;

    position: relative;

    display: flex;
}

.container .card{

    width: 300px;
    height: 300px;

    border-radius: 10px;
    
    padding: 20px 20px;

margin: 20px;

    background-color: white;
    box-shadow: 0 3px 10px rgba(0,0,0, 0.2);
}
.card h2 {
    font-size: 2em;
    font-weight: 700;
    line-height: 1em;
}
.card h3 {
    font-size: 1.5em;
    font-weight: 700;
    line-height: 1em;
}
.card p{
    font-size: 1.1em;
    margin: 20px 0;
    font-weight: 400;
}

Chciałem wykorzystać flex-wrap: wrap

Tak żeby się wszystkie białe divy "card" zwijały przy ściąganiu okna przeglądarki dla zmiany rozdzielczości...ale nawet display flex nie działa.

O co cman ?

 

Z góry wielkie dzięki za zainteresowanie sprawą.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 11 listopada 2021 przez VBService Ekspert (253,340 p.)
edycja 11 listopada 2021 przez VBService

Ten zapis

.container .flex{ 
    width: 100vw;
    height: auto; 
    position: relative; 
    display: flex;
}

odnosi się do

<div class="container">
   <div class="flex"> . . . </div>
</div>

 

możesz np. tak

.container, .flex{ 
    width: 100vw;
    height: auto; 
    position: relative; 
    display: flex;
}

lub

.container {
    . . .
    display: flex;
}

lub

.flex {
    . . .
    display: flex;
}

lub

.gallery .flex {
    . . .
    display: flex;
}

no i dopisz

[ edit ]

.container, .flex{ 
    width: 100vw;
    height: auto; 
    position: relative; 
    display: flex;
    flex-wrap: wrap;
}

 

A Complete Guide to Flexbox ]

komentarz 11 listopada 2021 przez Kufel Nowicjusz (210 p.)
kolego, ale ja chce żeby one były ustawione od lewej do prawej...

a ustawiały się automatycznie w row po wprowadzeniu flex-wrap: wrap;

a to co napisałeś z góry zakłada, że mają się ustawiać w row naginając samo flex

IMO nic to nie zmieni w wyglądzie, który jest obecnie

 

 

dobra nie było tematu, pieprzony przecinek ...

DZIĘKÓWKA !!!
komentarz 11 listopada 2021 przez VBService Ekspert (253,340 p.)

Flex-a ustaw według swojego uznania.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 742 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2021 w HTML i CSS przez Doge Gaduła (3,370 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 487 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2021 w HTML i CSS przez Nearr Obywatel (1,890 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 347 wizyt
pytanie zadane 9 listopada 2020 w HTML i CSS przez rob Bywalec (2,440 p.)

92,573 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,648 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...