• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dalsza nauka C#

+1 głos
493 wizyt
pytanie zadane 30 października 2021 w C# przez GallAnonim17 Nowicjusz (200 p.)
Witam jak w temacie, chiałbym się zapytać jak dalej zwiększac swoje umiejętności w C#. Znam podstawy C# (zmienne, tablice, klasy, pętle itd.), umiem również rozwiązać łatwe pytania ze SPOJ'A czy z CodeForces.

Ostatnio znalazłem taką książkę na Helionie "https://helion.pl/ksiazki/c-8-0-w-pigulce-joseph-albahari-eric-johannsen,c8wpig.htm#format/d".
Jak myślicie warto jest ją kupić? Zaznaczam, że lubię się uczyć z książek. Materiały w internecie wolałbym stosować jako wiedzę uzupełniającą.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 6 listopada 2021 przez assassin Gaduła (3,260 p.)
Nie jestem fanem uczenia się programowania z książek. Koniec końców i tak musisz pisać kod, żeby nauczyć się używania konstrukcji i tak dalej. Ja osobiście uczyłem się C# z kursów na udemy. A później spędziłem mnóstwo czasu nad własnym projektem. Im więcej będziesz pisać, tym lepiej. I jeszcze byłoby spoko, gdyby ktoś mógł sprawdzić Twój kod i dać ewentualne komentarze. Taki code review. To naprawdę dużo daje.
komentarz 7 listopada 2021 przez GallAnonim17 Nowicjusz (200 p.)
Zgadzam się z panem. Chodzi mi o to, że najpierw chcę się nauczyć z książki (jako wiedza teoretyczna) jakiegoś elementu (typu zmienna czy lista), a później napisać jakiś program oparty na tym, żeby w praktyce to przetestować i utrwalić sobie dobrze.
komentarz 7 listopada 2021 przez assassin Gaduła (3,260 p.)
Książki nie znam. Ale mogę polecić kurs na udemy:

https://www.udemy.com/course/kurs-c-sharp-od-podstaw/
+1 głos
odpowiedź 31 października 2021 przez ViniVici Początkujący (330 p.)
komentarz 4 listopada 2021 przez Siemił Mądrala (7,380 p.)

Wszystkie z wymienionych książek mają już swoje lata i poza postawami raczej są już przestarzałe. 

WithoutName48 posprawdzaj sobie frameworki WPF, ASP ale nie 5 tylko Core. Czy Unity jeśli chcesz robić gry. Jeśli chozi o książki to do WPF polecam książkę Anny Kempy 'Wprowadzdenie do WPF', Jeśli chodzi o ASP czy Unity to byle coś dla początkujących i świerzego bo te technologie bardzo szybko się rozwijają, więc trudno o coś aktualnego. 

Pamiętaj również że jeśli chcesz się rozwijać jako programista powinieneś również opanować Gita oraz podsdtawowe wzorce i praktyki.

Pozdrawiam

komentarz 5 listopada 2021 przez GallAnonim17 Nowicjusz (200 p.)

Dzięki za komentarz, ale już zakupiłem tą książkę https://helion.pl/ksiazki/c-8-0-w-pigulce-joseph-albahari-eric-johannsen,c8wpig.htm#format/d". Na razie zamierzam się z niej uczyć.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 536 wizyt
+1 głos
4 odpowiedzi 854 wizyt
pytanie zadane 2 czerwca 2020 w C i C++ przez dominik195k Obywatel (1,030 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 706 wizyt

93,604 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,996 komentarzy

63,092 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...