• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Javascript, wyświetlający diva po naciśnięciu przycisku

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
803 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2021 w JavaScript przez Franciszek Formela Nowicjusz (150 p.)

Witam. Tworzę stronę w HTML, i potrzebuję napisać krótki javascript, który będzie wyświetlał okno (o klasie '.window'), po naciśnięciu przycisku (o klasie '.button'). Wiem, że okno na początku powinno być ukryte, więc zrobiłem to w CSS, za pomocą wartości display: none. Wydaje mi się, że mam wszystko dobrze, a okno się nie wyświetla. Ktoś wie co powinienem zmienić? Z góry dziękuję za pomoc.

$('.button').click(function()
		{
		   $('.window').show();
		}
		);

2
komentarz 29 sierpnia 2021 przez pablop76 VIP (123,540 p.)
Szukaj błędów w konsoli. jQuery podpięte?
komentarz 30 sierpnia 2021 przez VBService Ekspert (256,600 p.)

Wydaje się, patrząc na tag-i ustawione do pytania @Franciszek Formela, nie "podłączył" jQuery, zgaduję. wink

np.:

<script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/3.6.0/jquery.min.js"></script>

1
komentarz 30 sierpnia 2021 przez Franciszek Formela Nowicjusz (150 p.)

jQuery akurat mam podłączone, nie wiedziałem, że do tego skryptu jest potrzebne. Dziękuję za pomoc.

smiley

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 29 sierpnia 2021 przez CubeStorm Pasjonat (15,020 p.)
Może popełniłeś literówkę w html i te elementy nie mają dokładnie tych samych nazw klas. Zamiast wywoływać funkcje show() spróbuj nadać nazwę klasy, która będzie miała okodowaną wartość display: none. Pokaż co pokazuje konsola po kliknięciu w przycisk.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 991 wizyt
pytanie zadane 1 lipca 2015 w PHP przez artimal Gaduła (4,800 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 816 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 5,580 wizyt

93,389 zapytań

142,386 odpowiedzi

322,549 komentarzy

62,750 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...