• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Którą płytę główną wybrać spośród: b450 vs x470 vs x570?

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
277 wizyt
pytanie zadane 23 sierpnia 2021 w Sprzęt komputerowy przez Jajestem Użytkownik (670 p.)
edycja 23 sierpnia 2021 przez ScriptyChris
Witam, mam dylemat jaką płytę wziąć obecnie mam ryzene 5  2600 i chciałbym zmienić płytę główną która obsłuży mi szybsze pamięci ram oraz będzie przyszłościowa i jak za rok albo dwa będę chciał kupić nowszego ryzena to będzie do niego pasować.

Jaką płytę wybrać i jakie ramy do niej wziąć???

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 24 sierpnia 2021 przez IgorS1 Początkujący (260 p.)
Hej Witaj

Ja szczerze mógłbym ci polecić na przyszłość:

Jeżeli będziesz w przyszłości wymieniał sobie tez procesor na taki którego można podkręcić w AMD jest to końcówka X, np. 3700X lub 3800X, itd. To wtedy X570, bo dzięki temu lepiej będziesz mógł super! podkręcać sobie procesor.

Jeżeli nie będziesz wymieniał procesora to spokojnie b450, spokojna płyta, lekko można na niej podkręcać procesor, wiesz jest też dobra, i ważne tańsza nawet o 100% od x570.

Ja tak uważam

Pozdrawiam

Igor S.

Ps. Jeżeli wybierzesz x570 to tez sobie kup chłodzenie powietrzne, bo fabryczne jest ok, ani dobre ani złe.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 3,611 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 360 wizyt
0 głosów
7 odpowiedzi 695 wizyt
pytanie zadane 7 października 2018 w Sprzęt komputerowy przez Lonaro Użytkownik (630 p.)

93,335 zapytań

142,331 odpowiedzi

322,415 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...