• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nałożenie obrazka na diva.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
129 wizyt
pytanie zadane 19 sierpnia 2021 w HTML i CSS przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)
Cześć, mam pytanie jak mogę nałożyć na div o określonej szerokości i wysokości i kolorze np. czarnym, obrazek w png, który ma np. jakieś białe smugi.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 19 sierpnia 2021 przez PH03NIX Mądrala (6,130 p.)
wybrane 22 sierpnia 2021 przez ShockWave
 
Najlepsza

Probowałeś:

background-color:black;
background-image: url('image.png');

 

komentarz 22 sierpnia 2021 przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)
"Failed to load resource: net::ERR_FILE_NOT_FOUND"

niestety wyskakuje taki błąd.
komentarz 22 sierpnia 2021 przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)

@PH03NIX, Ustawiłem jako tło, ale te tło przysłoniło cały div teraz.

1
komentarz 22 sierpnia 2021 przez PH03NIX Mądrala (6,130 p.)
Zamiast 'image.png' musisz podać właściwą ścieżkę do obrazka (np. url('../images/background.png'))
komentarz 22 sierpnia 2021 przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)
Ten problem już rozwiązałem, teraz warstwa przysłania jakby cały div
1
komentarz 22 sierpnia 2021 przez PH03NIX Mądrala (6,130 p.)
Może obraz nie jest przezroczysty (nie ma przezroczystego tła)?
komentarz 22 sierpnia 2021 przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)
ma kawałek białego tła, jak w takim razie mogę sobie z tym poradzić?
komentarz 22 sierpnia 2021 przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)
Okej, już wiem muszę pobawić się pozycją.
komentarz 22 sierpnia 2021 przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)
Dzięki za pomoc :D
0 głosów
odpowiedź 19 sierpnia 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (86,360 p.)
Jako tło bloku.
komentarz 22 sierpnia 2021 przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)
wyskakuje taki błąd:

"Failed to load resource: net::ERR_FILE_NOT_FOUND"
komentarz 22 sierpnia 2021 przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)

@SzkolnyAdmin, Ustawiłem jako tło, ale te tło przysłoniło cąły div teraz.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 164 wizyt
pytanie zadane 26 lipca 2017 w HTML i CSS przez śmieszek Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 168 wizyt
pytanie zadane 19 kwietnia 2022 w HTML i CSS przez Sic Dyskutant (8,510 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 140 wizyt
pytanie zadane 2 czerwca 2016 w HTML i CSS przez tirex Gaduła (4,430 p.)

92,555 zapytań

141,402 odpowiedzi

319,544 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...