@media only screen and (max-width: 600px) { #container_for_cards { flex-direction: column; } }
Witam. Ta część kodu kompletnie nie działa. Nie jest widoczna w inspektorze. gdy bezposrednio dodam własciwość do kontenera to działa.
Spróbuj usunąć "only". Nie wiem czy to jest potrzebne. Nie ma już chyba przeglądarek, które nie obsługują @media. Zastosuj wyłącznie @media screen()
@media screen (max-width:600px) { #container_for_cards { flex-direction: column; } }
Czy sprawdzasz to na szerokości ekranu poniżej 600px? Sprawdź, czy ten kod w ogóle jest ładowany przez przeglądarkę - możesz w devtoolsach otworzyć plik z CSS i znaleźć ten konkretny fragment kodu lub wyszukać go globalnie na stronie.
@Nayker, to że nie widać kodu CSS w inspektorze, oznacza że dany styl nie został zaaplikowany do aktualnie zaznaczonego elementu. Może to być skutkiem albo faktycznego braku kodu na stronie (co można zweryfikować choćby wyszukując kod globalnie przy użyciu Ctrl + Shift + F) albo błędnego selektora. Dodatkowo, czy przeszukałeś całą kolumnę styli? Może ten fragment znajduje się na dole - co mogłeś przeoczyć - i jest przez coś nadpisywany?
Kawałek kodu jest do znalezienia bo sprawdziłem
Czyli przeglądarka ten kod wczytała?
Jeżeli chodi o umijscowienie media to jest ono zaraz pod #container_for_cards
Możesz pokazać demo tego kodu, albo dać link do strony, gdzie ten problem występuje?
@media nie działa przy zbadaj element i ustawieniu rozdzielczosci
O jakim ustawieniu rozdzielczości mówisz? Masz na myśli symulację urządzenia mobilnego?
A może problem dotyczy precyzji użytego selektora #container_for_cards? Zwiększ jego precyzję np. body > div#container_for_cards. Po więcej info zapraszam do mojego artykułu: http://wlasocha.pl/blog/specyficznosc-i-precyzja-selektorow-css
Kurde, dziwne. Ale debuguj dalej, może jakieś rozwiązanie znajdziesz. U mnie czasami takie cyrki się działy, że wyczyszczenie całej pamięci przeglądarki, a nawet ponowne uruchomienie komputera dopiero pomagało (tak sobie żartuję)
93,736 zapytań
142,672 odpowiedzi
323,294 komentarzy
63,298 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj
Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.