• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

VS code nie pokazuje problemów ani podpowiedzi po aktualizacji

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
+2 głosów
942 wizyt
pytanie zadane 11 sierpnia 2021 w C# przez kuba412 Początkujący (310 p.)
Witam, mam pewien problem. Podczas robienia projektu w vs code wyskoczyła mi aktualizacja, a gdy ją zrobiłem przestało pokazywać mi błędy w kodzie. Mogę na przykład wpisać "int i = 2.38*trzy" i nie pokaże żadnego błędu. Oczywiście gdy wpiszę w terminalu dotnet build wyświetli błąd, jednak bardzo utrudnia mi życie brak wyświetlania błędów na bieżąco. Czy wie ktoś jak ten problem można rozwiązać?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 11 sierpnia 2021 przez Wiciorny Ekspert (280,450 p.)

Sprawdź, czy nie zaktualizowała Ci się ścieżką w pliku konfiguracyjnym np. do projektu, czy też coś nie zmieniło się w pliku 
.vscode/settings.json file
Albo : Preference -> Settings -> search for "flow" jest taka opcja, może nie jest zaznaczona
Jeszcze jedna opcja sprawdź czy w projekcie masz .flow config file, jak nie to może restart  środowiska i wyczyszczenie cache ?  

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 241 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,189 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 906 wizyt
pytanie zadane 4 stycznia 2020 w C# przez startCoding Obywatel (1,210 p.)

93,335 zapytań

142,331 odpowiedzi

322,415 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...