• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak wysłać plik do strony i następnie jak wysłać link z plikiem do kolegi żeby pobrał.

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
559 wizyt
pytanie zadane 7 sierpnia 2021 w HTML i CSS przez poczatkujacy-prog Początkujący (410 p.)

Witam chciałbym się zapytać:

Jak wysłać plik do strony i następnie jak wysłać link z plikiem do kolegi żeby pobrał.

<header>
		   <h2>Upload</h2>
		   </header>
		   </div>
		   <div class="files">
		   <figure>
		   <img src="img/files.png" width="1000" height="550">
		   </figure>
		   </div>
		   <form action="order.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
		   <div class="files1">
		   <figure>
		   <label>

				<img src="img/files1.png" width="200" height="200"><input type="file">
				
	
		   </label>
		   </figure>
		   </div>
		   </form>
</section>
</article>
</main>
</body>
</html>

Dziekuję za pomoc!

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 7 sierpnia 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (86,280 p.)
Potrzebny ci będzie hosting (może być darmowy) oraz znajomość języka działającego po stronie serwera, np. PHP, w celu odebrania wysłanego pliku i wygenerowania linku do pobrania pliku.
komentarz 7 sierpnia 2021 przez poczatkujacy-prog Początkujący (410 p.)
Może być xamp? I jaką powinienem użyć komendy bo nigdzie nie znalazłem. Dzięki
1
komentarz 7 sierpnia 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (86,280 p.)
Może być XAMPP, w domyślnej konfiguracji na zainstalowany interpreter PHP. Co do poleceń, to poszukaj informacji na temat:

- pole formularza HTML do wysyłania plików,

- obsługa tablicy $_FILES w PHP,

- polecenie do zapisu odebranych plików w PHP: move_uploaded_file,

- tworzenie linku
1
komentarz 7 sierpnia 2021 przez poczatkujacy-prog Początkujący (410 p.)
Dzięki
komentarz 9 sierpnia 2021 przez poczatkujacy-prog Początkujący (410 p.)

@SzkolnyAdmin, 

Witam Mam już napisany script PHP na htdocs i mam problem, ponieważ index. html mam innym folderze na pulpicie i nie wiem, jak zrobić żeby ten script działał na mojej stronie lokalnej.

komentarz 10 sierpnia 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (86,280 p.)
Wrzuć wszytko do katalogu w htdosc. Pokaż strukturę plików.
0 głosów
odpowiedź 7 sierpnia 2021 przez wizarddos Nałogowiec (25,130 p.)

Najlepiej wysłać plik do kolegi po prostu mailem lub jakimś komunikatorem laugh.

Z tego co rozumiem chcesz wysłać plik na stronę i wysłać koledze linka do tej twojej strony z której pobierze plik?

Jeżeli tak to może po prostu wrzuć stronę na jakiś darmowy hosting, wrzuć tam ten plik, i wyślij ten link z tym plikiem koledze? 

komentarz 7 sierpnia 2021 przez poczatkujacy-prog Początkujący (410 p.)
Witam ale też chciałbym zrobić stronę internetową do kolegi żeby mógł wysyłać swoje mody do gier i trochę zarobić dziękuję za poświęcony czas
komentarz 7 sierpnia 2021 przez Wiciorny Ekspert (269,120 p.)
to zrób, czemu nie zrobisz w takim razie?
komentarz 8 sierpnia 2021 przez poczatkujacy-prog Początkujący (410 p.)
Nie znam poleceń
komentarz 8 sierpnia 2021 przez wizarddos Nałogowiec (25,130 p.)
Jakich poleceń? Powiedz to ci pomożemy.
komentarz 8 sierpnia 2021 przez poczatkujacy-prog Początkujący (410 p.)
Wiem tyle że input type"file" i nwn jak go Zmienić na obraz żeby zamiast przycisku był obraz do kliknięcia

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,924 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 149 wizyt

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,078 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...