• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Klikanie 1 obrazka i pojawianie sie innych

Object Storage Arubacloud
0 głosów
177 wizyt
pytanie zadane 27 sierpnia 2015 w HTML i CSS przez NoReK Nowicjusz (120 p.)
Szukam  i szukam i próbuje coś robić ale i tak tego nie umiem . Chodzi o to aby na stronie był obrazek1 i jak w niego klikniemy pokażą sie 4 inne mniejsze obrazki (fb,kontakt,yt,inne) 1 ma byc na gorze ,2 na dole 3 prawo 4 lewo.

Nie mam pojęcią jak to zrobić .

W skócie : Po kliknięciu w główny obrazek1 pojawiają się ( na gorze , prawo , lewo i na dole ) inne obrazki no i ten główny też ma zostać . Coś s tylu dzikoysk.net tylko nie musi tej animacji byc ale maja pokazac sie obrazki . Juz pare dni próbuje i nic . Wiec pisze tu o pomoc :)

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 27 sierpnia 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
Moze zmiana z hidden po kliknieciu w glowny obrazek?
komentarz 27 sierpnia 2015 przez NoReK Nowicjusz (120 p.)
Taki miałem pomysł żeby te obrazki z hidden pokazały się , ale pogubiłem się pod koniec i nie działało
komentarz 27 sierpnia 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
pokaz kod, bedzie latwiej
0 głosów
odpowiedź 27 sierpnia 2015 przez karolk1235 Użytkownik (860 p.)

Może to pomoże:

1. Ustaw w CSS i w HTML obrazki tam gdzie powinny się znajdować.

2. Nadaj im w CSS właściwość visibility: hidden lub display: none (jak wolisz).

3, Dodaj do tego pierwszego obrazka (ten który ma być widoczny cały czas) akce onclick="tutaj_wpisz_nazwe_funkcji()".

4.I w javascripcie zrub coś takiego:

dla właściwości display: block

function tutaj_wpisz_nazwe_funkcji()
{
document.getElementById("id_obrazka_1").style.display = "block";
document.getElementById("id_obrazka_2").style.display = "block";
document.getElementById("id_obrazka_3").style.display = "block";
document.getElementById("id_obrazka_4").style.display = "block";
{

lub jeśli chcesz użyć własciwości hidden zrób tak:

function tutaj_wpisz_nazwe_funkcji()
{
document.getElementById("id_obrazka_1").style.visibility = "visible";
document.getElementById("id_obrazka_2").style.visibility = "visible";
document.getElementById("id_obrazka_3").style.visibility = "visible";
document.getElementById("id_obrazka_4").style.visibility = "visible";
{

W miejsce id_obrazka_1, 2, 3, 4 wpisz id tych obrazków które mają się pojawić

komentarz 27 sierpnia 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
Nie lepiej nadac klase i sie nie powtarzac 4x w kodzie JS'a?
komentarz 27 sierpnia 2015 przez karolk1235 Użytkownik (860 p.)
No można. Wtedy Albo wsadzić w pętle albo użyć jquery
0 głosów
odpowiedź 27 sierpnia 2015 przez Ivan Maniak (60,650 p.)

Nie bardzo rozumiem czy chcesz zrobić takie "menu" czy po prostu ukryć / pokazać obrazki.

Jeżeli ukryć / pokazać to JavaScript + Jquery

$(".socials").hide(); //ukrycie obrazków .socials = klasa tych obrazkow
$("#glowny-obrazek").click(function(){
  $(".socials").toggle(200); //ukrycie / pokazanie obrazków
});

Jeżeli potrzebujesz takiego menu to na codepenie znajdziesz ich masę pod "circular menu" np. http://codepen.io/CreativePunch/pen/lAHiu

 

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 128 wizyt
pytanie zadane 17 sierpnia 2015 w C i C++ przez Hadamalush Obywatel (1,880 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 226 wizyt
pytanie zadane 16 października 2022 w Python przez benny13 Obywatel (1,150 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 103 wizyt
pytanie zadane 15 kwietnia 2020 w C i C++ przez dzisjestjutro Nowicjusz (150 p.)

92,556 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,561 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...