• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wysłanie danych do drukarki nie działa - zebra gt430x

Object Storage Arubacloud
+2 głosów
347 wizyt
pytanie zadane 29 lipca 2021 w JavaScript przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)
edycja 29 lipca 2021 przez ShockWave

Cześć, mam problem z kodem. Próbuje wysłać kod ASIN do drukarki w formie kodu ZPL, lecz po wysłaniu danych drukarka nie reaguje. 

Kod wygląda następująco:

$('.fcrp-tooltip').append('<a class="fcrp-tix ">Print</a>');

    $('.fcrp-tix').click(function print(){
        var zpl = "^XA^BY2,2,70^FO40,80^BC^'+itemAsin+'^FS^XZ";
        var url = "http://localhost:5965";
        var method = "POST";
        var async = true;
        var request = new XMLHttpRequest();

     /*   request.onload = function () {
        var status = request.status;
        var data = request.responseText;
        output.innerHTML = "Status: " + status + "<br>" + data;
        }
     */
        request.open(method, url, async);
        request.setRequestHeader("Content-Length", zpl.length);


        request.send(zpl);
        });

Z góry dziękuję za pomoc.

komentarz 29 lipca 2021 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Ale na jaki port? To czym był ten 5965?
komentarz 29 lipca 2021 przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)
Teraz wysyłam na http://localhost:5964 i nadal nic. Zmieniłem też przed chwilą na http://10.226.144.116:5964, czyli dodałem IP usera czyli mnie i nadal nic. Ten port 5965 to port WebUi.
komentarz 29 lipca 2021 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
A wiesz w ogóle czy pod tym portem jest endpoint na metodę POST? Masz jakąś dokumentację API interfejsu sieciowego tej drukarki?
komentarz 30 lipca 2021 przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)

Wiem że ktoś napisał podobny skrypt i u niego działa, ponizej wkleję kod tej drugiej osoby.

$.ajax({
        method: "POST",
        headers: {'content-type':"application/x-www-form-urlencoded; charset=UTF-8"},
        url: "http://fcresearch-"+prod.toLowerCase()+".aka.amazon.com/"+$.cookie('fcmenu-warehouseId')+"/results/product",
        data: { s: asin},
        success: function(data){
            $('#worksheet').html(data);
            let isXasin =  $('#worksheet td').filter(function() {
                //Filtrowanie komorek ([0-9]{1}([A-Z0-9]){7})
                return $(this).text().match(/(X0)([A-Z0-9]{8})/) && $(this).text().length == 10;
            }).length;
            let title = (isXasin > 0)?$('#worksheet td:eq(2)').text()('#worksheet td:eq(1)').text();

            let employee =$.cookie('fcmenu-employeeId');

            let zpl = "^XA^BY3^FO40,40^BCN,80,N,N,N,D^FD"+asin+"^FS";
            zpl += "^A0N,45,45^FO40,160^FD"+asin+"^FS";
            zpl += "^A0N,26,25^FO380,160^FD"+employee+"^FS";
            zpl += "^A0N29,29^FB600,3,0,L,0^FO40,200^FD"+title+"^FS";
            zpl += "^A0N38,38^FO40,265^FDNewItem^FS";

            qty =(qty)?qty:getQty(asin);
            if(!isNaN(qty)){printLabel(zpl,title,qty,'N');}
        }
    });

// Tutaj funkcja print label

$.ajax({
        method:"POST",
        timeout: 100,
        url: "http://"+$.cookie("cfg-pip"),
        data: zplCode
    });
    $('#search').focus();

 

komentarz 30 lipca 2021 przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)
Mam wrażenie, że u mnie problemem jest request.open. Próbowałem swój kod zmienić na ajax, ale coś mi składniowo nie pasowało.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+2 głosów
1 odpowiedź 250 wizyt
pytanie zadane 25 lipca 2021 w JavaScript przez ShockWave Bywalec (2,350 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 445 wizyt
pytanie zadane 9 października 2016 w JavaScript przez elik1028 Użytkownik (950 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 568 wizyt
pytanie zadane 20 listopada 2017 w Python przez Muhin Gaduła (4,120 p.)

92,555 zapytań

141,402 odpowiedzi

319,540 komentarzy

61,938 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...