• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak stworzyć własne API i czy to ma sens?

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
525 wizyt
pytanie zadane 27 lipca 2021 w Nasze projekty przez Midam32 Nowicjusz (130 p.)
edycja 27 lipca 2021 przez Midam32
Hej
Piszę aplikację mobilną na Androida i chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z API i bazą danych. W aplikacji użytkownicy będą mogli dodawać posty, a potem je przegladać (coś na wzór FB). Zacząłem to robić w Firebase ale pomyślałem że może będie lepiej to zrobić robiąc swoje API? Pytanie czy da się tak zrobić, a jeśli tak to z jakich narzędzi mogę skorzystać i jak wygląda cena/ruch na takim API? Przeglądałem Swaggera ale cena 80€/miesięcznie to trochę dużo

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 27 lipca 2021 przez Wiciorny Ekspert (277,460 p.)

sprawa z API

Ale jakim API- to intefejs, slużący do komunikacji. Co chcesz kompunikować? Nie wiem czy ty masz na myśli WEB Api czy jakąś biblioteke framework komunikacji, a może po prostu WEB Api jako server z wystawionymi endpointami ?  

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 264 wizyt
pytanie zadane 10 listopada 2017 w SQL, bazy danych przez Rajju Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 509 wizyt
pytanie zadane 18 stycznia 2019 w PHP przez niezalogowany
0 głosów
0 odpowiedzi 404 wizyt
pytanie zadane 21 września 2022 w PHP przez Piotr Popławski Użytkownik (610 p.)

92,979 zapytań

141,941 odpowiedzi

321,185 komentarzy

62,305 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...