• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Technik teleinformatyk

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
+4 głosów
2,010 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Matt Sochi Obywatel (1,930 p.)
Hello World ! Hello Society !

Jestem w drugiej klasie technikum teleinformatycznym. Przez 4 lata tego technikum wejdę na rynek pracy z trzema kwalifikacjami zawodowymi. I co dalej ?

Interesuję się programowaniem, szczerze mówiac to jestem początkujący ale nie zielony. Do końca technikum chcę potrafić programować. Więc po technikum będę miał certyfikaty i doświadczenie w programowaniu.

Dalej, studia kontynujące zawód teleinformatyka, czy może robotyka i automatyka. Co polecacie?

6 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Piotr Różański Obywatel (1,010 p.)
wybrane 4 kwietnia 2015 przez Matt Sochi

Najlepsza
Przede wszystkim ucz sie języka sam. Jestem tego samego zdania co twórca tego forum że nauke powinienes zacząc od C++, zreszta powinieneś mieć go w szkole, więc bedzie Ci łatwiej. Co to studiów, to w połaczeniu z C++, bardzo fajny i ciekawy mógłby być kierunek automatyka i robotyka. Te dwie rzeczy się  zazebiają, więc jesli lubisz programować a przy tym fascynują Cie roboty, to ten kierunek to strzał w dziesiątke
+2 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Lewan Obywatel (1,850 p.)
Zacząć prace w domu. I godziny pracy i szacunku do tego co sie robi. Ale podchodzić do tego z dystansem. Po woli i dopszodu. Zacznij od c++ przejdz do javy. Potem może C# i D. ( Mowa oczywiście o jezykach). Ale tak naprawde po c++ sam bedziesz wiedział co chcesz dalej robić. Wypracujesz sobie odpowiedni tok myślenia :).

Pozdrawiam
+2 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Andrew Obywatel (1,420 p.)
Bez obrazy ale certyfikaty ci nic nie dadza. Nikt nawet nie zapyta cie jaka szkole skonczyles. Wszystkich bedzie interesowalo doswiadczenie zawodowe oraz referencje i zaangazowanie. Jesli ktos zapyta cie o uczelnie to tylko z grzecznosci. W IT licza sie umiejetnosci i doswiadczenie a jedyny papier jaki ci sie przyda to toaletowy.
0 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez darekj19 Użytkownik (910 p.)
Idz  na  studia na  teleinformatyka  ucz się  sam programowania  przy  pomocu  kursów  z  yotube  Mirosław  Zelent .
0 głosów
odpowiedź 18 kwietnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Osobiście uważam, że automatyka i robotyka daje Ci więcej możliwości, a co za tym idzie, będziesz miał więcej nauki z ogólnego zakresu.
Teleinformatyk to zawód wizięty, widziałem kilka ogłoszeń, jesteś ukierunkowany na konkretną dziedzinę, natomiast jak to na studiach bywa, na każdych oczywiście, najmniej jest tego co najbardziej cieszy, więc pewnie się powtórzę, trzeba pracować samemu.

Pozdrawiam :)
–1 głos
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Lewan Obywatel (1,850 p.)
A co do robotyki to ostre NIE. Dlatego iż skończysz na chodzeniu po szkołach i tłumaczeniu 8 latką tego czego sie uczyłeś przez 3 - 4 lata. Znam z doświadzenia ,że tacy ludzie nie robia tego co oczekiwali :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 803 wizyt
pytanie zadane 17 lipca 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Lesteter Nowicjusz (180 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,195 wizyt
pytanie zadane 20 sierpnia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez czoperek Obywatel (1,060 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 7,176 wizyt

93,439 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,674 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...