• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Visual Studio - Wystąpiły błędy kompilacji

Object Storage Arubacloud
0 głosów
660 wizyt
pytanie zadane 15 lipca 2021 w C# przez Kenzy Obywatel (1,160 p.)

Niestety natknąłem się na problem podczas pracy w Windows Form (C#). Podczas tworzenia/dodawania/rozmieszczania/kasowania, ogólnie "manewrowania" z małymi grafikami, zorientowałem się że nie mogę skompilować programu, pokazuje mi się chyba wszystkim osobom które mają styczność z Visual Studio znany błąd:

"Wystąpiły błędy kompilacji. Czy chcesz kontynuować i uruchomić ostatnią komplację zakończoną powodzeniem?".

No właśnie, tylko problem w tym że nie wiem gdzie leży problem, nie wiem też jak do tego dotrzeć. Oczywiście nie wyskakują mi żadne błędy, otrzymuje tylko komunikat który napisałem wyżej i nie wiem jak się z tego punktu ruszyć.

komentarz 15 lipca 2021 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)

Oczywiście nie wyskakują mi żadne błędy

Z pewnością musiały wyskoczyć, na dole jest specjalnie do tego belka (dosłownie o nazwie "error list"); może ją zamknąłeś na stałe? Jak tak to po prostu przywróć te dolne belki i tam powinno się pojawić. Jak jest pusta, to wrzuć screenshota :)

wszystkim osobom które mają styczność z Visual Studio znany błąd

Nah, w praktyce od razu ustawia się żeby zatrzymywał (i nigdy więcej nie pokazywał tego komunikatu), bo uruchomienie "ostatniej wersji" nie ma sensu, nie wiem po co w ogóle pyta :D

komentarz 15 lipca 2021 przez Kenzy Obywatel (1,160 p.)
Dobrze Panowie, bardzo dziękuję za Waszą pomoc. Jakimś cudem problem rozwiązał się sam. Po którymś już ponownym uruchomieniu visual studio, pojawił się komunikat z zapytaniem, czy odzyskać plik .resx, kliknąłem "ok" po czym skasowałem całą zawartość tego pliku (pojedyńczo żaden plik nie wyrzucał mi błędu w "error list"), natomiast po tej operacji program się kompiluje normalnie. Dodam tylko że były to najzwyklejsze w świecie obrazki png 32x32px.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 15 lipca 2021 przez Wiciorny Ekspert (270,110 p.)

Ten błąd będzie się wyświetlał jeśli w programie jest błąd syntaktyczny - > składniowy.
Więc musisz gdzieś mieć względnie ltierówkę, niekoniecznie musi ci to "wyświetlać na konsoli, komunikat" bo kompilator zawiesza działanie, zanim output error zostanie wykonany, 
Też kwestia opcji konfiguracji, domyślnie nie wszystkie błędy zwracać informacje. 

Może kompilator nie może skompilować formatu grafiki? 

Podobne pytania

+1 głos
4 odpowiedzi 1,747 wizyt
pytanie zadane 13 marca 2018 w C i C++ przez qbic22562 Nowicjusz (210 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 236 wizyt
pytanie zadane 24 stycznia 2023 w C i C++ przez Author[] Gaduła (3,130 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 176 wizyt
pytanie zadane 8 września 2022 w Systemy operacyjne, programy przez MisticVoid Początkujący (490 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...