• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Zapis za pomocą biblioteki FileSaver.js na telefonach

Fiszki IT
Fiszki IT
0 głosów
55 wizyt
pytanie zadane 12 lipca w JavaScript przez piter11251 Obywatel (1,070 p.)
zamknięte 13 lipca przez ScriptyChris

Cześć,

wykonałem skrypt który zapisuje kontakty w pliku .vcf i tworzy on ten plik i wszystko gra, natomiast jak wrzucilem na telefon z androidem(na ios nie testowałem), to skrypt nie pobiera pliku .vcf na pamiec tylko wlasciwie przycisk który uruchamia cały skrypt w ogóle nie reaguje

HTML:

<button onclick="createElements()">Generuj plik z kontaktami</button>

JS:

var generate = vCardArrayGenerator(firstName, lastName, nrArray, stanowiskoArray, mobArray, numberOfElements);
var blob = new Blob(generate, {type: "text/plain;charset=utf-8"});
saveAs(blob, "kontakty.vcf");

 

komentarz 12 lipca przez ScriptyChris Mędrzec (164,120 p.)
Nom, a w jaki sposób podpinasz tę bibliotekę do strony? I pisałeś, że poza telefonem Ci działa - to był zwykły PC?
komentarz 12 lipca przez piter11251 Obywatel (1,070 p.)

Przed skryptem właściwym wpisuje 

<script src="FileSaver.js"></script>

I na zwykłym PC to działa 

komentarz 13 lipca przez ScriptyChris Mędrzec (164,120 p.)
Jaki URL (adres) używasz do wejścia na stronę przez PC, a jaki przez telefon?
1
komentarz 13 lipca przez piter11251 Obywatel (1,070 p.)
edycja 13 lipca przez piter11251
pc: file:/C:/Users/admin/Desktop/skrypt/index.html

tel: content://com.mi.android.globalFileexplorer.myprovider/external_files/Download/skrypt/index.html
komentarz 13 lipca przez ScriptyChris Mędrzec (164,120 p.)
edycja 13 lipca przez ScriptyChris

Czyli uruchamiasz stronę bezpośrednio z pamięci urządzenia zamiast z serwera.

Czy na telefonie w folderze content://com.mi.android.globalFileexplorer.myprovider/external_files/Download/skrypt/   jest plik FileSaver.js? Jeśli jest, to czy możesz pokazać screen z tego folderu?

I co to za protokół content? Dlaczego spójnie nie uzywasz file, jak na PC?

[edycja]

I co to za protokół content? Dlaczego spójnie nie uzywasz file, jak na PC?

Ah, to chyba polityka bezpieczeństwa Androida.

https://developer.android.com/about/versions/nougat/android-7.0-changes.html#perm

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 116 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 35 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 130 wizyt
pytanie zadane 26 listopada 2017 w JavaScript przez sempiordlem Nowicjusz (210 p.)
Porady nie od parady
Wynikowy wygląd pytania, odpowiedzi czy komentarza, różni się od tego zaprezentowanego w edytorze postów. Stosuj więc funkcję Podgląd posta znajdującą się pod edytorem, aby upewnić się, czy na pewno ostateczny rezultat ci odpowiada.Podgląd posta

84,721 zapytań

133,527 odpowiedzi

295,919 komentarzy

55,997 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...