Szukając studia informatyczne na początku przeglądałem właściwie tylko politechniki - myślałem że jest to jedyna słuszna opcja na takie studia. 2 dni temu przejrzałem sylabus informatyki na UJ oraz na UWr i kursy w programach na tych uczelniach odpowiadają mi, choćby dlatego, że w ogóle nie ma tam fizyki.
Jakie macie opinie o studiowaniu informatyki na uniwersytecie? Czy rzeczywiście jest tam dużo więcej nauki teoretycznej? Jak jest później z pracą - czy dyplom inżyniera rzeczywiście jest bardziej wartościowy od licencjata? No i w kontekście przygotowania do pracy programisty, gdzie będzie to lepiej zrobione na uniwersytecie czy politechnice? Które studia są bardziej wymagające?
Jeśli ma ktoś informaje/opinie odnośnie informatyk na UJ lub UWr to proszę pisać. Ciekawi mnie m.in. jak wygląda możliwość zrobienia inżyniera na UWr - przez pierwsze 5 semestrów realizuje dokładnie ten sam program i dopiero wtedy decyduje czy chcę robić licencjat, czy też inżyniera? Mam dużą zagwozdkę jaką uczelnię wybrać.
Dostałem się na PWr, czekam jeszcze na wyniki z AGH i PW, od dwóch dni rozważam też opcję na jeden z tych uniwersytetów.