• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie działa mi zapytanie MySQL dokładnie takie jak u Zelenta

Object Storage Arubacloud
0 głosów
392 wizyt
pytanie zadane 6 lipca 2021 w SQL, bazy danych przez mialbiaek Użytkownik (510 p.)
edycja 6 lipca 2021 przez mialbiaek

Wykonuje takie samo zapytanie jak na filmie u Zelenta, ale u mnie jest błąd. Zauważyłem, że jak usunę po SELECT te od zamowienia.##### to zadziała.

Czy to jakiś problem z relacją? czy może MySQL się zmienił od tego czasu?

Obrazy dodają się zamazane

SELECT klienci.imie, klienci.nazwisko, zamowienia.idzamowienia, zamowienia.data FROM klienci, zamowienia WHERE klienci.idklienta = zamowienia.idklienta

Fatal error: Uncaught TypeError: Argument 2 passed to PhpMyAdmin\DatabaseInterface::getColumns() must be of the type string, null given, called in C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\Sql.php on line 186 and defined in C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\DatabaseInterface.php:885 Stack trace: #0 C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\Sql.php(186): PhpMyAdmin\DatabaseInterface->getColumns('ksiegarnia', NULL) #1 C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\Sql.php(1528): PhpMyAdmin\Sql->resultSetContainsUniqueKey('ksiegarnia', NULL, Array) #2 C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\Sql.php(1848): PhpMyAdmin\Sql->getQueryResponseForResultsReturned(Object(mysqli_result), Array, 'ksiegarnia', NULL, NULL, Object(PhpMyAdmin\Display\Results), './themes/pmahom...', 10, 10, NULL, NULL, NULL, 'SELECT klienci....', NULL) #3 C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\Sql.php(1695): PhpMyAdmin\Sql->executeQueryAndGetQueryResponse(Array, false, 'ksiegarnia', NULL, NULL, NULL, NULL, NULL, NULL, 'index.php?route...', './themes/pmahom...', NULL, NULL, in C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\DatabaseInterface.php on line 885

komentarz 6 lipca 2021 przez dziablo Użytkownik (940 p.)
Zapytanie wyglada ok, raczej ten phpMyAdmin ma problem. Mozesz sprobowac sie polaczyc jakims innym klientem sql do tej bazy (np. dbeaver) i odpalic tego selecta.
komentarz 6 lipca 2021 przez Wiciorny Ekspert (269,710 p.)
mi się wydaje, że tworząc bazę zrobiłeś błąd w zakresie typów danych na kolumnie, na to wskazuje admin.
komentarz 6 lipca 2021 przez mialbiaek Użytkownik (510 p.)
Ja nie tworzyłem tej bazy. To baza z paczki rar od Zelenta.
komentarz 6 lipca 2021 przez Wiciorny Ekspert (269,710 p.)
strasznie małe są te zdjęcia i za cholerę nie mogę odczytać
komentarz 6 lipca 2021 przez mialbiaek Użytkownik (510 p.)
Właśnie one są duże tylko tu tak jakoś bluruje.

Poprawiałem te zapytanie z 10 razy dla pewności. Tak samo jak na filmie u Zelenta.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 651 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2017 w HTML i CSS przez bp181 Nowicjusz (160 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 443 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 366 wizyt
pytanie zadane 26 marca 2020 w HTML i CSS przez Moziu Początkujący (390 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...