• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie działa mi zapytanie MySQL dokładnie takie jak u Zelenta

0 głosów
648 wizyt
pytanie zadane 6 lipca 2021 w SQL, bazy danych przez mialbiaek Użytkownik (510 p.)
edycja 6 lipca 2021 przez mialbiaek

Wykonuje takie samo zapytanie jak na filmie u Zelenta, ale u mnie jest błąd. Zauważyłem, że jak usunę po SELECT te od zamowienia.##### to zadziała.

Czy to jakiś problem z relacją? czy może MySQL się zmienił od tego czasu?

Obrazy dodają się zamazane

SELECT klienci.imie, klienci.nazwisko, zamowienia.idzamowienia, zamowienia.data FROM klienci, zamowienia WHERE klienci.idklienta = zamowienia.idklienta

Fatal error: Uncaught TypeError: Argument 2 passed to PhpMyAdmin\DatabaseInterface::getColumns() must be of the type string, null given, called in C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\Sql.php on line 186 and defined in C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\DatabaseInterface.php:885 Stack trace: #0 C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\Sql.php(186): PhpMyAdmin\DatabaseInterface->getColumns('ksiegarnia', NULL) #1 C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\Sql.php(1528): PhpMyAdmin\Sql->resultSetContainsUniqueKey('ksiegarnia', NULL, Array) #2 C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\Sql.php(1848): PhpMyAdmin\Sql->getQueryResponseForResultsReturned(Object(mysqli_result), Array, 'ksiegarnia', NULL, NULL, Object(PhpMyAdmin\Display\Results), './themes/pmahom...', 10, 10, NULL, NULL, NULL, 'SELECT klienci....', NULL) #3 C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\Sql.php(1695): PhpMyAdmin\Sql->executeQueryAndGetQueryResponse(Array, false, 'ksiegarnia', NULL, NULL, NULL, NULL, NULL, NULL, 'index.php?route...', './themes/pmahom...', NULL, NULL, in C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\DatabaseInterface.php on line 885

komentarz 6 lipca 2021 przez dziablo Użytkownik (940 p.)
Zapytanie wyglada ok, raczej ten phpMyAdmin ma problem. Mozesz sprobowac sie polaczyc jakims innym klientem sql do tej bazy (np. dbeaver) i odpalic tego selecta.
komentarz 6 lipca 2021 przez Wiciorny Ekspert (282,420 p.)
mi się wydaje, że tworząc bazę zrobiłeś błąd w zakresie typów danych na kolumnie, na to wskazuje admin.
komentarz 6 lipca 2021 przez mialbiaek Użytkownik (510 p.)
Ja nie tworzyłem tej bazy. To baza z paczki rar od Zelenta.
komentarz 6 lipca 2021 przez Wiciorny Ekspert (282,420 p.)
strasznie małe są te zdjęcia i za cholerę nie mogę odczytać
komentarz 6 lipca 2021 przez mialbiaek Użytkownik (510 p.)
Właśnie one są duże tylko tu tak jakoś bluruje.

Poprawiałem te zapytanie z 10 razy dla pewności. Tak samo jak na filmie u Zelenta.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 796 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2017 w HTML i CSS przez bp181 Nowicjusz (160 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 663 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 750 wizyt
pytanie zadane 26 marca 2020 w HTML i CSS przez Moziu Początkujący (390 p.)

93,607 zapytań

142,530 odpowiedzi

322,999 komentarzy

63,098 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...