• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Windows - problem z aktualizacjami :/

Cloud VPS
0 głosów
1,318 wizyt
pytanie zadane 28 czerwca 2021 w Systemy operacyjne, programy przez 1234567 Początkujący (260 p.)
Witam,

Od jakiegoś czasu u mnie w windowsie aktualizacje się lekko zepsóły :/. Gdy klikam Ustawienia->System->Informacje to tam jest napisane że mam wersje 20H2, a najnowsza to 21H1. A po kliknięciu Ustawienia->Aktualizacje i Zabezpieczenia->Sprawdź aktualizację windows nie widzi żadnych nowych aktualizacji :(. Jeszcze dziwne jest to, że tam na tym dolnym pasku mam ten widżet (nie wiem jak to nazwać :/) pogody, który został dodany ostatnio w najnowszym windowsie, więc już w sumie nie wiem czy mam starego windowsa czy nie. Jeszcze dodam, że kilka miesięcy temu nie wiem czemu automatyczne aktualizacje mi się wyłączyły i od tamtego momentu zawszę aktualizuję sam windowsa poprzez wejście w Ustawienia->Aktualizacje i zabezpieczenia->Sprawdź aktualizacje. Czy jest jakiś sposób aby ustawić automatyczne aktualizacje i abym miał najnowszą wersje windowsa 10?
komentarz 29 czerwca 2021 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
Wiesz co,  najlepiej przywróć system do ustawień fabrycznych i od razu zaktualizuj system. Każda aktualizacja ma ogromną liczbę błędów i często mieszają się wzajemnie.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 29 czerwca 2021 przez niezalogowany
komentarz 29 czerwca 2021 przez 1234567 Początkujący (260 p.)
Dzięki za odpowiedź, ale niestety te poradniki nie wiele mi pomogły :/. Już wcześniej miałem ustawione automatyczne aktualizacje, a windows nadal się samemu nie aktualizuje, tylko zawsze sam muszę wchodzić tam w Ustawienia->Aktualizacje i Zabezpieczenia->Sprawdź aktualizacje. https://drive.google.com/file/d/1xnk03nRH3MBRlQGd0QoABJKrnXUVJKG3/view?usp=sharing . Dzisiaj znowu postanowiłem kliknąć aktualizacje i znalazł jakąś nową aktualizację :), ale niestety nadal nie do windowsa 21H1, a jakaś nową wersję defendera. Niestety nawet ona nie chce się zaktualizować, ponieważ jest taki błąd: https://drive.google.com/file/d/1UAIRfHzgGVSeWpkivxE848yPKol2s0_B/view?usp=sharing . Już kilka razy dzisiaj próbowałem dokonać tej aktualizacji, ale niestety nadal wyskakuje ten sam błąd. :( :( :(. Czy zna Pan jeszcze jakieś sposoby aby naprawić tego windowsa?
komentarz 29 czerwca 2021 przez niezalogowany
Miałem ten sam problem i skończyło się to na tym, że ściągnąłem obraz ISO z Windows 10 21H1. Wypakowałem do folderu i odpaliłem instalację z poziomu Windowsa. W ten sposób zaktualizował mi do najnowszej wersji.
komentarz 29 czerwca 2021 przez 1234567 Początkujący (260 p.)
Dzięki za odpowiedź :)

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy gdybym na laptopie zainstalował od nowa windowsa 10 to windows by mnie prosił o klucz? Na obudowie nie mam żadnego napisanego klucza itd.

wygląda na to że nie....=>

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/programy/windows-10-nie-potrzebujesz-klucza-w-trakcie-reinstalacji-systemu/tce5q70

ale doczytaj jeszcze bo nie dam sobie ręki uciąć ...Po prostu zweryfikuj to info.winkyes

Jeśli system jest dostarczony razem z komputerem to ma przypisany klucz do płyty głównej i w tym wypadku Windows zaktywuje się sam.
komentarz 30 czerwca 2021 przez 1234567 Początkujący (260 p.)
edycja 30 czerwca 2021 przez 1234567
Właśnie zresetowałem laptopa do ustawień fabrycznych. Przed resetem zaznaczyłem opcję aby system windows się pobrał jeszcze raz ze strony microsoftu. Niestety, ale nadal po resecie windows nie widzi żadnych nowych aktualizacji, a w ustawieniach nadal jest 20H2 :(.

Czy wie ktoś co mogę zrobić aby zaktualizować windowsa do 21H1?
komentarz 1 lipca 2021 przez niezalogowany
Restart do ustawień fabrycznych nic tutaj nie da. Usuwa dane użytkownika i ustawienia systemu. Musisz użyć asystenta aktualizacji z głównej strony Microsoftu albo postawić system od nowa.
komentarz 2 lipca 2021 przez 1234567 Początkujący (260 p.)
Dzięki za pomoc, już mam windowsa 21H1 :D.
komentarz 2 lipca 2021 przez niezalogowany
Pochwal się jak tego dokonałeś?
komentarz 2 lipca 2021 przez 1234567 Początkujący (260 p.)
edycja 2 lipca 2021 przez 1234567
Najpierw z tej strony: https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10
pobrałem taki plik exe który zaktualizował windowsa. Po zaktualizowaniu miałem 21H1. To było bardzo proste :D.
komentarz 2 lipca 2021 przez niezalogowany

Bravo smileyyes

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 9,319 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,183 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 102 wizyt

93,469 zapytań

142,404 odpowiedzi

322,712 komentarzy

62,852 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...