• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Potrzebuje zmienić w całym projekcie fetcha, mianowicie do istniejcących fetchów dodać ",{method:"POST}"

+1 głos
205 wizyt
pytanie zadane 28 czerwca 2021 w JavaScript przez Konrad Milewski Nowicjusz (180 p.)

Potrzebuje zmienić w całym projekcie fetcha, mianowicie do istniejcących fetchów dodać ",{method:"POST}", używam VS Code, czy ktoś wie jak to zrobić?

komentarz 28 czerwca 2021 przez Comandeer Guru (607,100 p.)
Fajnie byłoby, jakbyś wstawił kod jako kod. Byłoby o wiele łatwiej, bo jednak obrazek może sprawiać problemy z przeczytaniem sporej liczbie osób.

2 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 28 czerwca 2021 przez Comandeer Guru (607,100 p.)

Np podmienić przy pomocy wyrażenia regularnego w opcji Find & Replace.

Inna rzecz, że skoro musisz to zmienić w wielu miejscach naraz, to znak, że brakuje Ci warstwy abstrakcji. Zauważ, że Twoje funkcje są wręcz identyczne, różni je jedynie końcówka adresu. Aż się prosi, żeby zrobić funkcję fetchFromAPI, która przyjmowałaby jako parametr właśnie tę końcówkę adresu. Wówczas wszelkie zmiany będziesz musiał wprowadzić wyłącznie w jednym miejscu, w tej funkcji. Mogłaby wyglądać np. tak:

async function fetchFromAPI( resource = '' ) {
	const URL = `https://kds.sereczyn.pl/api/${ resource }`;
	const response = await fetch( URL );

return response.json(); 
}

Wszelkie inne opcje potrzebne tej funkcji można przekazać jako obiekt options. Tym sposobem przygotujesz sobie elastyczną abstrakcję, którą będziesz mógł następnie rozbudowywać w razie potrzeby.

komentarz 28 czerwca 2021 przez Konrad Milewski Nowicjusz (180 p.)
Teraz, już za późno troszkę, pisałem to jako niedoswiadczony chłopak jeszcze, potrzebuje po prostu aby ktoś mi podał regexa jak mam to zamienić w wielu miejscach
0 głosów
odpowiedź 28 czerwca 2021 przez niezalogowany
Ctrl+h Replace

albo

multiple selections Alt + click

https://code.visualstudio.com/docs/editor/codebasics
komentarz 28 czerwca 2021 przez Konrad Milewski Nowicjusz (180 p.)
Nie o to chodzi, chodzi mi o to aby zostawić istniejące fetche i dodać po nich ,{method:POST}

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 125 wizyt
pytanie zadane 7 grudnia 2018 w PHP przez marcolo Obywatel (1,530 p.)

93,494 zapytań

142,428 odpowiedzi

322,782 komentarzy

62,920 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...