• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

BIOS nie widzi urządzeń z systemami

Cloud VPS
0 głosów
767 wizyt
pytanie zadane 23 czerwca 2021 w Systemy operacyjne, programy przez Buko Nowicjusz (190 p.)

Witam, mam problem z laptopem Kiano 15,6.  Od nowości system był zainstalowany na 32 GB, a chciałem ja większym. Zamiast 500 GB HDD włożyłem 120 SSD i sformatowałem aktualny dysk. Gdy podpinam pendrive z Win 10 (Oryginał), bądź plyte z Win 7 l lub Ubuntu BIOS ich nie widzi. Ktoś pomoże? 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 23 czerwca 2021 przez Wiciorny Ekspert (281,530 p.)
Ustawiasz w biosie bootable z pendrive? https://www.hp.com/us-en/shop/tech-takes/how-to-boot-from-usb-drive-on-windows-10-pcs
Druga sprawa - żeby takie coś działało, to na pendrive powinien być nie windows jaki pliki TYLKO OBRAZ ISO DO wgrywania.
W jakim formacie masz ten "oryginał na pendrive" ?
komentarz 23 czerwca 2021 przez Buko Nowicjusz (190 p.)
Cześć, w biosie nie mam żadnej funkcji typu securr boot itp. Ale miałem w zakładce BOOT jakąś opcje z USB. Zmieniłem to na Enabled i nic. Pendrive jest kupiony w Komoutroniku z kluczem(win 10 home)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 485 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 512 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,037 wizyt
pytanie zadane 29 września 2019 w Sprzęt komputerowy przez Adam Kowalski Użytkownik (630 p.)

93,487 zapytań

142,423 odpowiedzi

322,773 komentarzy

62,908 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...