• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Integracja sklepu z systemem płatności

42 Warsaw Coding Academy
+1 głos
482 wizyt
pytanie zadane 23 czerwca 2021 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Cezarsky Nowicjusz (130 p.)
Witam, od pewnego czasu staram się zaimplementować na swoją stronę płatności PaySafeCard, znam się w miarę dobrze na PHP i ogarniam cURL ale nie wiem jak się zabrać za te API. Rozumiem że muszę wprowadzić odpowiednie dane w headerze zgodnie z dokumentacją itp. Ale np. mam przekierować użytkownika na stronę PaySafeCard aby móc otrzymywać od niego informację? Mam po prostu zrobić przycisk który aktywuje plik .php z gotowym API?
komentarz 23 czerwca 2021 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
Najpierw sprawdź czy mają gotowe biblioteki do PHP. :) będzie łatwiej
komentarz 23 czerwca 2021 przez Cezarsky Nowicjusz (130 p.)
Sprawdzałem, coś tam mają ale nie za bardzo mi się to podoba i nie wnosi nic pożytecznego. Ich gotowiec przenosi na zupełnie inną stronkę i system płatności wygląda zupełnie inaczej, może to dlatego że to jest testowe środowisko ale pewności nie mam, tak czy siak wolałbym sam to zrobić to przynajmniej się lepiej nauczę
komentarz 23 czerwca 2021 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Ich gotowiec przenosi na zupełnie inną stronkę

Tym bym się nie przejmował - o ile ten gotowiec oferuje parametryzowane API - bo przekierowanie na daną stronę po finalizacji płatności powinno być konfigurowalne od strony API samego systemu płatności.

system płatności wygląda zupełnie inaczej

Co masz na myśli? Może korzystają z jakichś opcji (np. metoda płatności ratalnej), których nie używałeś na swoim środowisku?

komentarz 23 czerwca 2021 przez Cezarsky Nowicjusz (130 p.)
Problem jest w tym że strona przekierowywuje na stronę bliźniaczą paysafecard (paysafecash). Mogłbym to zmienić ale szkopuł w tym że nie wiem jak ma wyglądać url do strony mypaysafecard. Nie mogę znaleźć tego nigdzie w dokumentacji

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 563 wizyt
pytanie zadane 20 czerwca 2021 w PHP przez Sebastian Szyja Bywalec (2,950 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 990 wizyt
pytanie zadane 15 marca 2020 w PHP przez niffe33 Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 840 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2021 w Ogłoszenia, zlecenia przez mikey Użytkownik (820 p.)

93,377 zapytań

142,379 odpowiedzi

322,527 komentarzy

62,724 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...