• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Premium Mobile - czy warto mieć tam abonament?

0 głosów
692 wizyt
pytanie zadane 3 czerwca 2021 w Urządzenia mobilne przez Krzysiek_34 Mądrala (6,390 p.)

Witam.

Kilka dni temu zadzwoniła do mnie jakaś Pani z firmy DKM sp. z o.o. i zapytała sie mnie czy jestem zainteresowany wykupieniem abonamentu u operatora telefonii komórkowej - Premium Mobile.

Tu jest ta strona:

https://premiummobile.pl/

Zaproponowała mi najtańszy abonament za 16,70 zł + 3 GB internetu w telefonie albo ewentualnie troche droższy abonament za 19,90 zł + 10 GB internetu w telefonie. Przy tych obu abonamentach podane jest info, że jednorazowa opłata aktywacyjna wynosi 29 zł.

Aktualnie korzystam ze smartfona na kartę i chciałbym w końcu przejść na abonament, aby mieć więcej pożytku z telefonu i ponosić mniejsze koszty.

Mam 3 pytania:

1. Jeżeli tylko czasami korzystam z messengera na facebooku albo piszę na whatsappie oraz czasami używam nawigacji GPS w smartfonie gdy jadę rowerem, to czy wystarczy mi ten najtańszy abonament za 16,70 zł ?

2. Czy warto wykupić abonament w tym Premium Mobile ?

3. Czy będę musiał ponieść jednorazową opłatę aktywacyjną w kwocie 29 zł ?

Pani nic mi nie wspomniała o tej dodatkowej opłacie aktywacyjnej.

Będę bardzo wdzięczny za udzielenie dobrej rady.

komentarz 3 czerwca 2021 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
Wychodzi drogo. To w Orange jest 2x taniej. Za 10zł masz 5gb za darmo po doładowaniu. Ogólnie operator to jakiś naciągacz chyba?
komentarz 3 czerwca 2021 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,390 p.)
Mam nr telefonu w Orange. Kilka miesięcy temu (chyba w styczniu) poszedłem do salonu Orange, aby dowiedzieć sie ile u nich wynosi najtańszy abonament i powiedzieli mi, że 45 zł. Bez przesady, ale 45 zł + kilka GB internetu to drogo.

Po doładowaniu na kartę za 10 zł jest 5 GB ?

Nie rozumiem.

Nie mam pojęcia czy ten operator Premium Mobile - to jacyś naciągacze...

Dlatego chciałem sie dowiedzieć czy ktokolwiek z Was miał albo ma do czynienia z tym operatorem...
komentarz 4 czerwca 2021 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
Zależy czy dużo dzwonisz i smsujesz do innych sieci. Jeżeli nie-to oferty na kartę przeważnie wypadają lepiej. W Orange po każdym doładowaniu(telefon na kartę) otrzymujesz bonus Gb. Np. Po doładowaniu 10zł-5Gb. Przy czym jeżeli zostanie Ci kwota na koncie(czyli 10zł lub nawet 5zł możesz dokupić pakiet Gb. I tak kupuję doładowania za 10 zł i mam łącznie  około 12Gb za 10zl. Dodatkowo Orange to jeden z najdroższych operatorów, więc w Plusie czy Play może być taniej.
komentarz 4 czerwca 2021 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,390 p.)
Dzwonię i smsuje tylko od czasu do czasu - w ważnych sprawach. Doładowywanie konta w Orange zaczęło mnie już denerwować. Rozmowy i smsy do innych sieci są dość drogie w Orange - masz rację. Zdecydowałem sie zrezygnować z Orange na kartę i w przyszłym tygodniu wykupię abonament w tym Premium Mobile za 19,90 zł + 10 GB internetu w telefonie. Uważam, że to będzie lepsze rozwiązanie.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 3 czerwca 2021 przez _Pita_ Stary wyjadacz (11,410 p.)
Osobiście uważam, że posiadam lepszą ofertę w Orange (co prawda na kartę) ale to moje prywatne zdanie (25 zł z kilkoma usługami co daje mi 20GB na miesiąc + kilka okazjonalnych dodatków za darmo, które pozwoliły mi kilkakrotnie na uzbieranie aż 1TB internetu).

Odpowiadając jednak na pytania:

1. Prawdopodobnie tak, jednak uważam, że powinieneś sprawdzić miesięczne zużycie internetu (Twój telefon na pewno ma taką funkcję) i na tej podstawie zadecydować.

2. Jak już wspomniałem, nie jestem przekonany, chociaż mam niewielkie doświadczenie. Myślę, że "nie jest powalająca". Nawet ta w Orange mimo, że pewnie znajdzie się lepsza, w przeliczeniu na GB/zł jest lepsza od tej podanej przez Ciebie.

3. Zdecydowanie. Nic Ci o tym nie powiedziano, ponieważ to zepsułoby całe wrażenie, a właśnie za to wrażenie jej płacą...

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 178 wizyt
pytanie zadane 29 marca w Urządzenia mobilne przez whiteman808 Gaduła (4,660 p.)
+2 głosów
17 odpowiedzi 10,331 wizyt
pytanie zadane 6 sierpnia 2015 w Offtop przez Maurycy0621 Bywalec (2,140 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 252 wizyt
pytanie zadane 4 września 2023 w Urządzenia mobilne przez tubylec01 Obywatel (1,550 p.)

93,427 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,649 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...