• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

mysql błąd 23505

0 głosów
43 wizyt
pytanie zadane 28 maja w SQL, bazy danych przez ANONIM2137 Początkujący (320 p.)

wyskakuje mi błąd 23505 i nie w czym jest błąd. Niżej przesyłam kod.

INSERT INTO miasto (id_miasta, nazwa_miasta, kod_pocztowy, id_panstwa) VALUES 
('1', 'SANDOMIERZ', '27600', '1'),
('2', 'WARSZAWA', '01001', '2'),
('3', 'KRAKÓW', '31942', '3'),
('4', 'POZNAŃ', '60104', '4'),
('5', 'STALOWA WOLA', '37450', '5'),
('6', 'BIAŁYSTOK', '15796', '6'),
('7', 'LUBLIN', '20153', '7'),
('8', 'WROCŁAW', '54614', '8'),
('9', 'RZESZÓW', '35030', '9'),
('10', 'SZCZECIN', '70843', '10'),
('11', 'KATOWICE', '40153', '11'),
('12', 'GDAŃSK', '80288', '12'),
('13', 'CIECHOCINEK', '87720', '13'),
('14', 'SOPOT', '81842', '14'),
('15', 'GDYNIA', '81537', '15')

 

2
komentarz 28 maja przez tkz Nałogowiec (38,400 p.)
Przeczytaj komunikat. Wyjaśnia dlaczego insert się nie powiódł.
1
komentarz 28 maja przez Wiciorny Mędrzec (155,400 p.)

@ANONIM2137, jak patrze czasami na te pytania i brak po prostu przeczytania to przychodzi mi na myśl to co juz 3-4 lata temu było na pewnym wykładzie, że ;] rosną nam co raz szybciej "plantacje" bezmyślnych  programistów :D 

Jeszcze ten cudny komentarz " nie wiem w czym jest błąd" no jak jest napisane nawet translator 1-1 nie potrzebny, bo poziom informacji po angielsku na poziomie podstawowym 

komentarz 28 maja przez ANONIM2137 Początkujący (320 p.)
Każdy kiedyś zaczynał
1
komentarz 28 maja przez tkz Nałogowiec (38,400 p.)
Mogę Ci to przetłumaczyć, bo nie wiem jak mogę inaczej pomóc. Problem polega na tym, że istnieje już rekord o tym kluczu. Możesz go usunąć po prostu, albo pominąć przy wstawianiu.
komentarz 28 maja przez ANONIM2137 Początkujący (320 p.)
Nie musisz mi nic tłumaczyć na język polski, ponieważ wiem co to znaczy tylko problem polega na tym że nie widzę rekordu o tym kluczu
1
komentarz 28 maja przez tkz Nałogowiec (38,400 p.)
Spróbuj: delete from miasto where miasto.id=2;
1
komentarz 28 maja przez Wiciorny Mędrzec (155,400 p.)

@ANONIM2137, tak, nie widzisz no to my nie zobaczymy tym bardziej bez widoku bazy danych i tabeli, to sobie odpowiedź na pytanie w takim razie jak 

Każdy kiedyś zaczynał tak,
ale nie każdy się do tego nadaje ... i tu nawet "często gęsto" czas nie pomoże, jak po prostu z natury nie masz "tego" myślenia - logicznego, to zwykle nie jest realne żeby na tyle dobrze zmienić swoją półkulę, może będzie z  Ciebie dobry poeta, byle nie polityk :D 

komentarz 28 maja przez ANONIM2137 Początkujący (320 p.)
Spokojne wszytko jest do wyuczenia. Pocwicze jeszcze i będzie dobrze
komentarz 28 maja przez tkz Nałogowiec (38,400 p.)
Mogłeś usunąć wartość?
komentarz 28 maja przez ANONIM2137 Początkujący (320 p.)
Dzięki wszystkim za pomoc już wszystko ogarnąłem. Zamykam

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 2,728 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 72 wizyt
pytanie zadane 24 czerwca 2020 w SQL, bazy danych przez danielch Nowicjusz (190 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 238 wizyt
Porady nie od parady
Możesz ukryć, zamknąć lub zmodyfikować swoje pytanie, za pomocą przycisków znajdujących się pod nim. Nie krępuj się poprawić pochopnie opublikowanego pytania czy zamknąć go po uzyskaniu satysfakcjonującej odpowiedzi. Umożliwi to zachowanie porządku na forum.Przyciski pytania

84,130 zapytań

132,899 odpowiedzi

293,918 komentarzy

55,554 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...