• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jason Brownlee Książki do uczenia maszynowego - recenzja, czy warto kupować? [ankieta]

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
+2 głosów
214 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2021 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Aqua 4 Gaduła (3,220 p.)
edycja 24 maja 2021 przez Aqua 4

Witam, jakiś czas temu natchnąłem się na ebooki autorstwa Jasona Brownlee:

https://machinelearningmastery.com/products/

https://www.goodreads.com/author/list/1329126.Jason_Brownlee

Przerobiłem już trzy jego książki: GANyLSTMy i NLP, pierwsza i trzecia z nich naprawdę trzymały poziom, ta o LSTM-ach trochę odstawała. Słyszałem też różne recenzje na temat jego książek, większość z nich była pozytywna, ale niektóre książki zostały oskarżone o zbyt duże upraszczanie przykładów. Czy ktoś z was czytał już jego książki? Czy warto, a jeśli tak to jakie? Jakie są alternatywy? Co polecacie później? Zazwyczaj po przeczytaniu rozdziału czytam także papiery wymienione w bibliografii, czy to dobry pomysł?

Dziękuję za odpowiedzi.

Edit: Dodam jeszcze, że nie są to pierwsze książki jakie czytałem na temat uczenia maszynowego, wcześniej przerobiłem jeszcze Python. Uczenie maszynowe. Wydanie II i Uczenie maszynowe z użyciem Scikit-Learn i TensorFlow. Wydanie II.

Możliwe odpowiedzi:
Kontynuuj z jego książkami. (0 głosów)
Poszukaj czegoś innego. (0 głosów)

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 21 lipca 2021 przez Fut_techs Początkujący (420 p.)
Hej, moim zdaniem im więcej będziesz czytał tym lepiej, przynajmniej coś utrwalisz/coś nowego poznasz. Kontynuuj jego książki. :)

Polecam książkę Black Hat Python, dobrze wyjaśnia sieci itp. w python.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,198 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 362 wizyt
–1 głos
0 odpowiedzi 202 wizyt

93,103 zapytań

142,077 odpowiedzi

321,562 komentarzy

62,445 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...