No napisz jakiś prosty sklep internetowy w oparciu o aplikacje REST - w springu i np, nawet możesz użyć do tego Vadima, czy coś prostego, żeby nie tworzyć warstwy frontonowej.
To jest klasyczna aplikacja zwykle która pokazuje zrouzmienie ORM, REST, protkołów co nie co spirnga, takich podstaw na juniora, przynajmniej jak ja rekrutuje, lub do nas przychodzą to "to " są takie projekty okej fajnie, że ktoś coś w tym celu robi.
Zależy od rekrutera naprawdę, ja np bardziej zwracam na umiejętnosci programisty- nie tego, czy wie co robi jakaś XXX-adnotacja, albo co robi ta metoda w springu a tamta w Javie. Chodzi o myślenie, algorytmy, debugowanie kodu, zrozumienie referencji, sterty, pamięci lokalnej - cashowania, rzeczy które są i będą zawsze- a język i framework to jest coś co "teraz jest" potem się zmienia, bo klient wymaga nowego i trzeba się przestawić, albo są nowe projekty więc- ja to ja, ale są tacy co lubią np. zapytać a powiedz mi jaki jest domyślny mechanizm inicjalizowania Beanów kontenerze springowym? No i to jest też takie proste juniorskie pytanie, i tutaj od razu wyjasnij w takim razie czym jest ten "wzorzec" singleton.