• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

WAT, SGGW - informatyka - opinie

Cloud VPS
0 głosów
3,322 wizyt
pytanie zadane 11 maja 2021 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Jeleniu Nowicjusz (120 p.)
Cześć, jestem już po większości tegorocznych matur, została mi jedynie informatyka ale czuję się w niej mocny więc się nie martwię o jej wynik. Niestety nie poszła mi tegoroczna matura rozszerzona z matematyki. Po wstępnym oszacowaniu wyników z matur (polski pp - 70, matma pp - 98, angielski pp - 96, angielski pr - 80, matematyka pr - 40) wyszło mi że na informatykę w stolicy nie dostanę się na PW ale mieszczę się w progach WAT (cywilne) oraz SGGW. Stąd ten temat postu. Jakie są wasze opinie na temat tych uczelni? Na którą będzie lepiej się zdecydować?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 11 maja 2021 przez J0ker Pasjonat (15,420 p.)
Nie studiowałem na WAT, ale słyszałem opinie osób ktore tak.

Podobno studia I stopnia z infy na WAT są średnie, bo UW i PW zgarniają najlepszych studentów. Z drugiej strony opinie innych ludzi trzeba traktować z przymrużeniem oka, bo np. słyszałem dobre opinie o prywatnych PJWSTK czy WWSI.
Natomiast podobno jakość wzrasta na magisterce i doktoracie. Szkoda że się nie dostaniesz na PW choćby na ten "gorszy" wydział EITI.

O SGGW nie wiem nic.
komentarz 11 maja 2021 przez Jeleniu Nowicjusz (120 p.)
Niestety progi na PW są bardzo wysokie ;(

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,599 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 693 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,304 wizyt

93,469 zapytań

142,404 odpowiedzi

322,707 komentarzy

62,852 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...