Witam wszystkich! :)
Na początek chce zaznaczyć, że jestem kompletnie zielony w sprawach internetowo/komputerowych. Więc mam nadzieje, że podejdziecie do mnie z wyrozumiałością oraz, że opisze problem na tyle żebyście pomogli mi coś zdziałać.
Mam na routerze dwa Identyfikatory SSID:
INEA-3C2F_5g oraz INEA-3C2F_2.4G
Problem jest tego typu, że jeden laptop widzi tylko 5G (i tutaj śmiga bardz fajnie)
Natomiast telefon i drugi laptop widzi 2.4G no i tutaj działa już na tyle słabo, że nie da się nawet dobrze krótkiego filmu na YT obejrzeć. Próbowałem ręcznie skonfigurować sieć w centrum sieci i udostępniania.
Wchodzilem kolejno w: Skonfiguruj nowe połączenie lub nową sieć / ręczne nawiązywanie połączenia z siecią bezprzewodową. Musialem podać nazwe sieci, typ zabezpieczeń, typ szyfrowania oraz hasło. Wyskoczyło mi,że sieć dodana pomyślnie a i tak jej nie widać na głównym pasku. Może mi ktoś powiedzieć co robie źle? Jak dodać prawidłowo ten pierwszy adres z siecią 5G na telefon i w laptopie? Być może problem jest banalny ale dla kompletnego laika to już jest mała kłoda Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam!