Cześć. Od dawna już mam problem z internetem. Gdy wchodzę na jakąś witrynę internetową (co dziwne nie dotyczy to facebook'a i youtube'a) to dostaje skoki utraty pakietów do około 30-100% przez co wywala internet na około 2 minuty po czym internet wraca i działa znowu normalnie. To samo występuje w grach np. w Minecrafcie, gdy teleportuje się w miejsce gdzie jest 200-300 osób w jednym miejscu to dzieje się dokładnie to samo. Mam internet mobilny z PLAY, router D-LINK DWR 116. Poniżej daje screena z aplikacji NetMonster (jestem w tym zielony, ale raczej powinny się przydać te informacje).
Internet mam po kablu.
Jak narazie myślałem, aby zmienić router (bo może coś się w nim popsuło, albo jest za słaby dla kilku urządzeń w domu) i dokupić do tego antenę (sąsiad z tym samym internetem dokupił antenę na dom i prędkość podskoczyła z 30 do 150Mb/s, więc może to ustabilizowało mi sygnał o ile w tym leży mój problem).
Nie zależy mi nawet na prędkości, lecz żeby ten internet usiedział stabilnie, bo przykładowo prowadzenie streama jest praktycznie niemożliwe.
Wyniki ze screena są z telefonu po wifi z routerem domowym.