• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak React Załatwia Sprawę CMS

Cloud VPS
0 głosów
298 wizyt
pytanie zadane 24 kwietnia 2021 w JavaScript przez Zawoj11 Użytkownik (850 p.)
Hej, ostatnio rozpocząłem pracę z Reactem i zastanawiam się jak wygląda sprawa z CMS?

Mam doświadczenie z synergią PHP i MySql. Pracowałem z WordPress (Bedrock roots), zbudowałem też jakiegoś małego własnego CMS.

Chciałbym rozeznać się jak to wygląda. To znaczy czy jest ogólnie możliwość zbudowania cms (lub skorzystania z istniejącego) tylko z Reactem, czy jednak Back-end pozostawiam PHP i MySql i tworze jakąś komunikację miedzy front-end a back-end.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i dziękuję.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 25 kwietnia 2021 przez Wiciorny Ekspert (281,390 p.)
wybrane 26 kwietnia 2021 przez Zawoj11

Najlepsza
Kwestia architektury moim zdaniem, czy ma to być MVC- z typowym podejściem Klient-Server API,  czy też coś na bazie kombinowania- generalnie uważam, że react służy tylko, a przynajmniej powinien do warstwy prezentacji- warstwy strony klienta Widoku, z ograniczeniem się do modelowania danych przygotowanych na transport np do controlera i potem do warstwy biznesowej, coś na wzór wzorca Transfer object.

O ile jedno nie wyklucza drugiego i generalnie nawet z silnym serwerem mozna skorzystać z API cms, to warto co nie co tutaj też poczytać
https://boringowl.io/tag/headless-cms
https://webwavecms.com/blog/cms-system-zarzadzania-trescia-w-pigulce - możliwe jest, wady i zalety podejścia samego CMS
1
komentarz 26 kwietnia 2021 przez Zawoj11 Użytkownik (850 p.)
Dzięki wielkie.

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 126 wizyt
pytanie zadane 19 września 2023 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Snakers Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 538 wizyt
pytanie zadane 10 grudnia 2018 w HTML i CSS przez szymonus Początkujący (420 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 275 wizyt
pytanie zadane 31 stycznia 2019 w JavaScript przez Piotr Szramowski Użytkownik (860 p.)

93,454 zapytań

142,449 odpowiedzi

322,718 komentarzy

62,835 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...