• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaki hosting vps polecacie?

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
+1 głos
597 wizyt
pytanie zadane 24 kwietnia 2021 w Hostingi, domeny, usługi przez Igorek Mądrala (6,290 p.)
zmienione kategorie 24 kwietnia 2021 przez Arkadiusz Waluk
Pytałem sie już troche ogólnie o vps, to teraz czas na pytanie: Jaką firme polecacie?

Od hostingu chciałbym żeby był wstanie uczymać serwer socket , możliwe że z bazą danych , nie musi być jakoś super wydajny bo to chce to użytku narazie w gromie znajomych , i moze lekko szerszym .Noi oczywiście żeby nie był jakoś bardzo droogi, miał jakiś support ogar.
1
komentarz 24 kwietnia 2021 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
Żaden, VPS to wywalanie kasy w błoto. Skalowalna chmura jest o wiele tańsza i bardziej wszewchstronna. A w przypadku VPS płacisz nawet gdy wykorzystałeś tylko 30% zasobów. Do tego brak skalowania w przypadku zwiększenia się ruchu np. przed świętami.
komentarz 31 lipca przez reaktywny Nałogowiec (36,670 p.)

Ale z tego co czytałem, chmura jest bardzo droga (szczególnie z wielkiej trójki), jak się porówna zasoby sprzętowe / łącze które dostajesz do dyspozycji. Oczywiście wiele zależy od typu strony i przede wszystkim jej ruchu.

Moim zdaniem na start dobrze jest wybrać coś jak Digital Ocean czy VULTR. A jak wymagania wzrosną znacznie bardziej, to jakiś VPS od Hetzner_de czy ArubaCloud_pl.

komentarz 31 lipca przez reaktywny Nałogowiec (36,670 p.)
Jak ta skalowalność w chmurze działa? Czy to jest tak, że po prostu dostajesz lepsze parametry (na czas większego obciążenia), po prostu dostajesz więcej mocy obliczeniowej (dodatkowe rdzenie wirtualne i więcej RAM) oraz lepsze wyjście?

Sorry za głupie pytanie, nigdy nie korzystałem z chmury.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 27 kwietnia 2021 przez grocisko Nowicjusz (200 p.)

hej,

zerknij sobie na arubacloud.pl - tam masz do wyboru zarówno VPS jak i Cloud Pro (rozliczanie godzinowe).
Możesz skorzystać z vouchera - na chwilę obecną możesz dostać 50 zł na testy.

0 głosów
odpowiedź 24 kwietnia 2021 przez Restej Dyskutant (8,690 p.)
Osobiście kiedyś korzystałem z hostingu https://www.lvlup.pro/pl/

Ceny dość przystępne, można zapłacić dosłownie dowolną metodą, support odpisuje w przeciągu 48h często jest to 10-15h i ogarnia. Mają też dość rozbudowane i aktywne forum na którym zawsze inni pomogą a jakby coś ci nie pyklo i zapomniałbys zrobić kopii no to możesz poprosić support o kopię zapasową. Nie jest to najlepszy hosting niewątpliwie ale poprostu miałem okazję kiedyś dłużej z niego korzystać i się nie zawiodłem zatem podsyłam Ci go byś mógł looknać. Może spodoba Ci się ich oferta :)

Pozdrawiam

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 385 wizyt
pytanie zadane 17 grudnia 2022 w Hostingi, domeny, usługi przez Dewidos Początkujący (280 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 267 wizyt
pytanie zadane 26 maja 2022 w Hostingi, domeny, usługi przez doskanoness Obywatel (1,240 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 145 wizyt
pytanie zadane 3 października 2021 w Hostingi, domeny, usługi przez doskanoness Obywatel (1,240 p.)

91,832 zapytań

140,506 odpowiedzi

316,997 komentarzy

61,163 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...