• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Odkodowanie pliku PHP

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
510 wizyt
pytanie zadane 24 sierpnia 2015 w PHP przez Wiiiciu Obywatel (1,090 p.)

Hej, mam pytanko czy mógłby ktoś mi odkodować jeden plik php?

Wygląda on mniej/więcej tak:

<?php //0046b
if(!extension_loaded('ionCube Loader')){$__oc=strtolower(substr(php_uname(),0,3));$__ln='ioncube_loader_'.$__oc.'_'.substr(phpversion(),0,3).(($__oc=='win')?'.dll':'.so');if(function_exists('dl')){@dl($__ln);}if(function_exists('_il_exec')){return _il_exec();}$__ln='/ioncube/'.$__ln;$__oid=$__id=realpath(ini_get('extension_dir'));$__here=dirname(__FILE__);if(strlen($__id)>1&&$__id[1]==':'){$__id=str_replace('\\','/',substr($__id,2));$__here=str_replace('\\','/',substr($__here,2));}$__rd=str_repeat('/..',substr_count($__id,'/')).$__here.'/';$__i=strlen($__rd);while($__i--){if($__rd[$__i]=='/'){$__lp=substr($__rd,0,$__i).$__ln;if(file_exists($__oid.$__lp)){$__ln=$__lp;break;}}}if(function_exists('dl')){@dl($__ln);}}else{die('The file '.__FILE__." is corrupted.\n");}if(function_exists('_il_exec')){return _il_exec();}echo('Site error: the file <b>'.__FILE__.'</b> requires the ionCube PHP Loader '.basename($__ln).' to be installed by the website operator. If you are the website operator please use the <a href="http://www.ioncube.com/lw/">ionCube Loader Wizard</a> to assist with installation.');exit(199);

?>
HR+cPuMKxvokJzJJerDwlzeVLOuuQztxIvbr5hgieIzEOdOAimr5kif5RqVrC+sboTauKqoZJ/sX
N2mHpH1y6s2s1D9h+uV71uhcKLUkfMozTEUSe+Se9lNBkC+TZzSFgmO+LuePSS7SjOy07IGS4xUo

 

to nie jest cały plik, będe bardzo wdzięczny jak ktoś będzie miał czas, wiem że są na to jakieś programy ale na maca nic nie znalazłem a własnie z niego kożystam

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 25 sierpnia 2015 przez Ehlert Ekspert (212,630 p.)

Nikt nie jest alfą i omegą żeby brać się za taki fragment kodu. Polecam poczytać o obfuskacji kodu. Bo ten fragment wygląda własnie jak po obfuskatorze. W internecie jest pełno wersji online. Poszukaj czegoś w przeciwną stronę. smiley

komentarz 25 sierpnia 2015 przez Wiiiciu Obywatel (1,090 p.)
napisałem że jest to tylko fragment i że nie cały, a te wersje online albo nie działają albo są demo na 30 linijek, jeśli by ktoś miał do tego program to bym podesłał pełną wersje kodu :)
komentarz 25 sierpnia 2015 przez Ehlert Ekspert (212,630 p.)

Wiedz jednak że obfuskacja jest po to aby było ciężko cokolwiek zrobić z tym kodem. To nie jest jak woda->lód->woda. Ludzie robią to w celu utrudnienia dobrania się do swojego kodu kiedy jest jawny. Swoją drogą napisałem poczytaj. Na wiki pisze że przez niektóre techniki obfuskacji kod jest całkowicie przepisywany w spaghetti. 

komentarz 25 sierpnia 2015 przez Wiiiciu Obywatel (1,090 p.)
dobrze, dzieki za pomoc

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 886 wizyt
pytanie zadane 28 października 2017 w PHP przez smokolisz Mądrala (6,340 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 1,014 wizyt
pytanie zadane 20 października 2017 w PHP przez Jose Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 2,250 wizyt
pytanie zadane 12 października 2016 w PHP przez Ditrix Mądrala (5,650 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...