• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

zmiana czcionki c# .net

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
313 wizyt
pytanie zadane 13 kwietnia 2021 w C# przez mateusz45 Gaduła (3,240 p.)
cześć napisałem skrypt textBox1.Font = new Font(textBox1.Font.Name, Calibri); i nie wiem dlaczego nie działa mogły ktoś mi napisać dlaczego? będę wdzięczny
komentarz 13 kwietnia 2021 przez Siemił Mądrala (7,380 p.)
1) do kodu są bloczki kodu. 2) domyślam się że chodzi o Forms? 3) co to jest Calibri, a dokładnie jaki to typ? 4) nie działa to znaczy co? nie kompiluje się? nie ustawia? nie wyświetla?
komentarz 13 kwietnia 2021 przez mateusz45 Gaduła (3,240 p.)
nie dopuszcza z powodu erroru
komentarz 14 kwietnia 2021 przez Author[] Gaduła (3,130 p.)
A jaki to błąd? Mógłbyś wysłać treść komunikatu?
komentarz 14 kwietnia 2021 przez mateusz45 Gaduła (3,240 p.)

 

proszę o to błędy

 

komentarz 14 kwietnia 2021 przez Author[] Gaduła (3,130 p.)
Występują dwa oddzielne błędy, z tego co widzę to pierwszy błąd wynika z niezgodności typów. Jeżeli kod napisałeś dokładnie tak jak w twoim pytaniu to zamiast nazwy czcionki dałeś tam zmienną o nazwie Calibri (domyślam się że taka zmienna nie istnieje) jeżeli funkcja ta jako drugi argument przyjmuje nazwę czcionki to Calibri powinno być w cudzysłowie.

1 odpowiedź

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 261 wizyt
pytanie zadane 17 lutego 2020 w C# przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 81 wizyt
pytanie zadane 16 października 2023 w C# przez kubekszklany Gaduła (3,170 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 286 wizyt
pytanie zadane 13 lutego 2022 w C# przez b0arsecpl Początkujący (440 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...