• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Konfiguracja input type="text"

Object Storage Arubacloud
0 głosów
359 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2021 w HTML i CSS przez Nearr Obywatel (1,890 p.)

Wtam,
Robię ustawienia do gry, i chcę zrobić zakładkę sterowanie.

Na zdjęciu można zobaczyć kreskę, która pojawia się i znika po kliknięciu na input text.

Na tym zdjęciu nie widać tej kreski pomimo kliknięcia na pole tekstowe

Czy jest możliwość by ta kreska się w ogóle nie pojawiała?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 11 kwietnia 2021 przez mb-dir Mądrala (6,710 p.)

Witaj

Chodzi Ci o taki efekt? Jeśli tak to masz już rozwiązanie

komentarz 11 kwietnia 2021 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Skoro to ma być jakaś pojedyncza litera, przeznaczona do konfiguracji, to może lepiej użyć tutaj listy opcji w formie selecta, albo radioboxów?

Plus jeszcze ustawiłem cursor: pointer;

W jaki sposób to niweluje problem z widocznością kursora w inpucie?

komentarz 11 kwietnia 2021 przez Nearr Obywatel (1,890 p.)
Chodzi mi to, że user będzie mógł sobie wybrać dowolną literę lub liczbę jaką będzie chciał.
np. gra League of Legends. user może sobie wybrać pod jakim przyciskiem chce użyć umiejętności. Nie wygodne by było wybierać z listy jaki przycisk chcesz przypisać
komentarz 11 kwietnia 2021 przez Nearr Obywatel (1,890 p.)

przykład

komentarz 11 kwietnia 2021 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Nie rozumiem jaki problem powoduje migający kursor w inpucie. Może zamiast rezygnować z kursora, pokaż okienko, gdzie będzie można wpisać znak dla danej opcji klawiszem z możliwością nadpisywania go? Coś takiego jak np. tutaj: https://keycode.info/
komentarz 11 kwietnia 2021 przez Nearr Obywatel (1,890 p.)
Nie rozumiesz o co mi chodzi..
0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (86,360 p.)

Daj kod. Czy masz ustawiony placeholder dla pola?

https://developer.mozilla.org/pl/docs/Web/HTML/Element/Input

komentarz 11 kwietnia 2021 przez Nearr Obywatel (1,890 p.)
<input type="url" name="Skin-URL" maxlength="31" placeholder="Skin URL" placeholder="#ffffff;" />
                    <input type="text" name="Nickname" maxlength="20" placeholder="Nickname" />
                    <input type="text" name="Tag" maxlength="20" placeholder="Tag" />
input[name=Skin-URL] {
    background-color: #111111;
    color: #cecece;
    outline: 1px;
    border: 1px solid #080808;
    border-radius: 2px;
    transform: translate(4.5%, 340%);
    width: 301px;
    height: 20px;
    padding: 5px;
    opacity: 0.9;
  }
  
  input[name=Nickname] {
    background-color: #111111;
    color: #cecece;
    outline: 1px;
    border: 1px solid #080808;
    border-radius: 2px;
    transform: translate(7.5%, 110%);
    width: 175px;
    height: 20px;
    padding: 5px;
    opacity: 0.9;
  }
  
  input[name=Tag] {
    background-color: #111111;
    color: #cecece;
    outline: 1px;
    border: 1px solid #080808;
    border-radius: 2px;
    transform: translate(21%, 110%);
    width: 100px;
    height: 20px;
    padding: 5px;
    opacity: 0.9;
  }

Normalnie mam ustawiony placeholder, ale na potrzeby pytania musiałem usunąć go, ponieważ na zdjęciu nie było by widać tej kreski

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 582 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 433 wizyt
pytanie zadane 12 grudnia 2016 w JavaScript przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 1,986 wizyt
pytanie zadane 1 lutego 2018 w HTML i CSS przez Zackerrr Początkujący (450 p.)

92,573 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,648 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...