• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[PHP, MYSQL] Wyciąganie danych z tabeli

0 głosów
494 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2021 w PHP przez niezalogowany

Witam mam taki problem chciałbym wyciągnąć wartości z tych kolumn do strony internetowej za pomocą sesji mam utworzoną funkcję która jest poniżej i chciałbym wyświetlić te dane na innej stronie internetowej mam zrobione zapytanie select ale nie wiem co jeszcze mam zrobić czy ktoś by mógł naprowadzić 

public function Logged(): void // Metoda która sprawdza czy dany użytkownik został zalogowany
    {
        if(!isset($_SESSION['ID_LOGGED'])) {
            if(isset($_POST['NazwaUzytkownika'])) {
                $NazwaUzytkownika = filter_input(INPUT_POST, 'NazwaUzytkownika');
                $_SESSION['NazwaUzytkownika'] = $NazwaUzytkownika;
                $haslo = filter_input(INPUT_POST, 'Haslo');
                $query = $this->conn->prepare('SELECT id, Haslo, Portfel, iloscProduktu FROM uzytkownicy WHERE NazwaUzytkownika = :NazwaUzytkownika');
                $query->bindValue(':NazwaUzytkownika', $NazwaUzytkownika, PDO::PARAM_STR);
                $query->execute();
                $user = $query->fetch();
                if($user && password_verify($haslo,$user['Haslo'])) // Jeżeli login istnieje i dla tego rekordu hasło zgadza się z tym które mamy zahaszowane w bazie to oznacza że użytkownik zalogował się poprawnie 
                {
                    $_SESSION['ID_LOGGED'] = $user['id'];
                    unset($_SESSION['failed_attempt']); // Usuwanie już nieprawidłowego logowania
                } else {
                    $_SESSION['failed_attempt'] = true; // Nieudana próba logowania 
                    header('Location: /?action=Logowanie');
                    exit();
                }

}
        }

if(isset($_SESSION['ID_LOGGED'])) 
        {
            header('Location: /?action=Zalogowany');
            exit();
        }

}
To jest kawałek kodu jak ma być wyświetlana ta wartość w zmiennej sesyjnej Portfel
<?php
                           echo '<span style="color:white; text-shadow: 0 0 10px #ff0000"">'." Portfel: ".'</span>'.'<span style="color:white; text-shadow: 0 0 10px #ff0000"">'.$_SESSION['Portfel'].'</span>';
 ?>

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (90,350 p.)
komentarz 5 kwietnia 2021 przez niezalogowany
Czy muszę do zapytania dodać Portfel, iloscProduktu  które są w tabeli aby je wyświetlić
komentarz 5 kwietnia 2021 przez niezalogowany
Patrzałem na tą dokumentację dodałem Portfel, iloscProduktu do zapytania oraz dodałem do fetch PDO::FETCH_ASSOC ale jak chciałem dodać do funkcji $_SESSION['Portfel'] oraz $_SESSION['iloscProduktu'] przypisując ich do zmiennych to i tak nic się nie dzieje

nie wiem już co mam robić

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 644 wizyt
pytanie zadane 7 lutego 2016 w PHP przez Exchampion Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 296 wizyt
pytanie zadane 20 października 2023 w SQL, bazy danych przez Piotrek2713 Mądrala (5,520 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,015 wizyt
pytanie zadane 17 listopada 2016 w PHP przez Sławek Obywatel (1,270 p.)

93,775 zapytań

142,731 odpowiedzi

323,383 komentarzy

63,379 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...