• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wordpress skrypt do scrollowania

Cloud VPS
0 głosów
194 wizyt
pytanie zadane 1 kwietnia 2021 w JavaScript przez XproszeopomocX Początkujący (260 p.)
Dzień dobry, mam zrobioną stronę z gotowego szablonu i teraz chciałbym aby automatycznie po włączeniu zakładki strona scrollowała się o x pixeli do dołu, więc pewnie trzeba będzie sprawdzać rozdzielczość urządzenia żeby zawsze do tego samego miejsca się scrollowało. Kompletnie nie wiem jak to zrobić oraz w jakim miejscu powinienem wpisać kod javascriptu w wordpressie. Z góry dzięki za pomoc.
1
komentarz 1 kwietnia 2021 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
najlepiej zacząć po prostu od dokumentacji WP. Już kilka lat nic w tym nie robiłem, ale kojarzę że tam się rejestrowało chyba po prostu funkcje JS jakąś metodą z API WP, w dokumentacji na pewno jest info jak dodać własne JS.
1
komentarz 1 kwietnia 2021 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 1 kwietnia 2021 przez lapa19904 Stary wyjadacz (11,560 p.)
wybrane 1 kwietnia 2021 przez XproszeopomocX

Najlepsza
Sprawdź sobie najlepiej jak podpiąć swój plik js

https://developer.wordpress.org/themes/basics/including-css-javascript/

i w nim napisz prosty skrypt skrolujący do kotwicy gdzie elementy w nawigacji dodajesz jakoś własne odnośniki i zapisujesz im w href="#id", i nadajesz id w elemencie np. tytuł sekcji id które będzie kotwicą dla scrolla/odnośnika.

Nie jestem specjalistą WP i dlatego tak to zrobił. Może jest lepszy sposób i na pewno jest do tego plugin :D

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 106 wizyt
pytanie zadane 19 grudnia 2024 w JavaScript przez Dawid89 Obywatel (1,210 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 546 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 307 wizyt

93,464 zapytań

142,459 odpowiedzi

322,730 komentarzy

62,844 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...